Šodien Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta Jūras glābšanas un meklēšanas koordinācijas centrs (MRCC Rīga), pamatojoties uz starptautisko konvenciju „Cilvēka dzīvības aizsardzība uz jūras”, veic plānotas mācības, iesaistot Dānijas prāmi „Urd”, Specializēto medicīnas centru un Gaisa spēku helikopteri. Prāmis šodien kursē no Ventspils ostas uz Nīneshamnas ostu.

Mācībās izspēlē scenāriju, pēc kura, izejot no Ventspils ostas, uz Dānijas prāmja „Urd” apkalpes loceklis gūst ievainojumu galvā, kas asiņo. Par to tiek ziņots MRCC Rīga, kas, izmantojot speciālu jūras frekvenci un tālruni, nodrošina medicīnisko konsultāciju, savienojot konferences režīmā prāmi „Urd” ar Specializētā medicīnas centra ārstu. Pēc faktu noskaidrošanas prāmja kapteinis pieņem lēmumu par cietušā evakuāciju uz tuvāko slimnīcu, par ko informē MRCC Rīga. MRCC Rīga nosūta helikopteru reālai cietušā evakuācijai no gaisa. Cietušā vietā tiek izmantots manekens, kas ir pielīdzināts vidējiem cilvēka parametriem.

 

Krasta apsardzes dienests veic šāda veida mācības ar visiem pasažieru prāmjiem, kam ir pastāvīgas kuģošanas līnijas Latvijas jūras meklēšanas un glābšanas atbildības rajonā. Šonedēļ plānotas vēl 2 mācības uz prāmja „Isabelle”, kurās uzsvaru liks uz glābšanas darbiem diennakts tumšajā laikā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: