Kopš pavasara Ūdens piedzīvojumu parkā iespējams ne tikai nodarboties ar dažādām fiziskajām aktivitātēm, bet arī uzzināt vērtīgus padomus par to, kā uzlabot savu fizisko formu un veselību.

Normundam Rozenšteinam ir maģistra grāds sporta pedagoģijā, pieredze augsta līmeņa sportā un trenera darbā, kā arī paša veselības uzlabošanā, un viss šis komplekts kopā ar atbilstošu tehniku ļauj veiksmīgi palīdzēt arī citiem. «Kādus vingrinājumus un nodarbības vajadzētu izvēlēties, kā samazināt lieko svaru un sabalansēt uzturu – to visu, pateicoties pieredzei un īpašai aparatūrai, varu paskaidrot cilvēkiem. Manā rīcībā ir veselības monitors, kas ir ķermeņa masas analizators apvienojumā ar īpašu datorprogrammu. Tāpēc man ļoti labi redzams, kādā formā ir cilvēks, bet pieredze ļauj ieteikt pareizo veidu, kā to visu uzlabot,» skaidro Rozenšteins. Viņš 45 gadus bijis saistīts ar sportu, savulaik uzvarējis Latvijas čempionātā desmitcīņā un bijis arī izlases treneris, taču šobrīd viņam palīdz arī mazāk patīkama pieredze. 47 gadu vecumā Normunds piedzīvoja nopietnu insultu, kas lika krietni izmainīt dzīves ritmu, taču pie gultas nepiekala. «Ārsts man teica, ka nestaigāšu pusotru gadu, bet es jau pēc trim mēnešiem piecēlos no gultas. Slimnīcā man parādīja vingrinājumus, ko vajadzēja veikt pa desmit reizēm, bet es mājās gultā tos taisīju pa 200 reizēm. Tā, ka man ir pieredze arī kā cilvēkam, kas sevi atkopis pēc insulta, un šobrīd varu palielīties, ka savos 55 gados varu iekāpt savā kāzu uzvalkā un no krūtīm spiest 100 kilogramu.» Tagad viņš sniedz padomus tiem, kas arī vēlas justies tikpat labi, turklāt nevis profesionāļiem, bet ierindas cilvēkiem. Šīs vasaras lielākais veiksmes stāsts esot kāda jaunā māmiņa, kas, sēžot mājās ar bērniņu, bija pieņēmusies svarā. Fitnesa konsultants sastādījis viņai gan vingrinājumu, gan uztura režīmu, sieviete to visu cītīgi ievērojusi, regulāri ar veselības monitoru pārbaudījusi, kas notiek ar ķermeni, un vasarā sadedzinājusi 15 kilogramu. «Ar šīs aparatūras palīdzību varu noteikt, vai aug muskuļi, vai krītas tauku daudzums un samazinās ķermeņa daļu apkārtmērs, un tas ļauj saprast, kā jārīkojas tālāk. Pilnīgi noteikti nebūs vienādu ieteikumu visiem. Piemēram, ja cilvēkam ir daudz lieko kilogramu, es pilnīgi noteikti neieteikšu vingrinājumus, kuros jālēkā. Vispirms jāsakārto ēšana, bet ar to vien būs par maz, tāpēc liksim klāt arī kādus vingrinājumus, kas šādiem cilvēkiem ir izpildāmi. Piemēram, vingrojumi mājās vai pastaigas,» Rozenšteins skaidro, ka dažkārt, lai sasniegtu rezultātu, nebūt nav vajadzīgas sarežģītas lietas, turklāt jāatceras, ka kustības vienmēr ir stiprākas par zālēm. Pirmā konsultācija parasti ilgst apmēram stundu, jo nepieciešams kārtīgi izrunāties ar apmeklētāju, kas pēc tam noderēs, iesakot turpmāko rīcības plānu.

Fitnesa konsultanta kabinets atrodas Ūdens piedzīvojumu parka otrajā stāvā, taču viņam nav noteikta pieņemšanas laika, tāpēc labāk par tikšanos iepriekš vienoties, zvanot pa tālruni 27841853. Par konsultācijām iespējams maksāt atsevišķi, kā arī var iegādāties abonementu uz četrām konsultācijām.

Rozenšteina pārdomas par veselīgu dzīvesveidu un ie­teikumus var atrast arī viņa blo­gā sportovesels.blogspot.com.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: