Oktobra beigās ar kopīgu peldēšanos airēšanas bāzē Dampeļi savu otro sezonu atklās Ventspils ziemas peldēšanas cienītāji.

Roņi pulcēsies 26. oktobrī pulksten 11 Dampeļos. Ventspils kluba vadītājs Igors Siņicins skaidro, ka tā nebūs tikai tāda papeldēšanās: «Esam nodibinājuši norūdīšanās un ziemas peldēšanas klubu Ventspils jūras lauvas, tāpēc svinīgi pacelsim savu karogu. Noteikti arī izrunāsim, kādi ir mūsu turpmākie plāni. Būs interesanti atkal tikties ar vecajiem biedriem, bet gaidīts būs arī ikviens, kas vēlas norūdīties un peldēties ziemā.» Pagājušajā gadā ziemas peldes izmēģinājuši ap 50 ventspilnieku, bet regulāri peldējušies 30, kas ir liels progress, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem. «Domāju, nostrādāja tas, ka tagad varam izmantot Dampeļus. Tur ir ideāli apstākļi, jo varam gan komfortā pārģērbties, gan noskaloties dušā, bet pats galvenais ir sauna,» Siņicins ir ļoti gandarīts par Olimpiskā centra Ventspils pretimnākšanu.

Ar ziemas peldēm un norūdīšanos Ventspilī nodarbojas entuziasti vecumā no 9 līdz pat 70 gadiem, turklāt ir gan sportiski cilvēki, gan tādi, kam noteikta invaliditāte. Igors atzīst, ka neesot nekādu šķēršļu, lai ar to nodarbotos: «Protams, jāseko līdzi ķermenim un nedrīkst trakot. Nav nekādas vajadzības pavadīt ūdenī, piemēram, pusstundu, sevišķi jau sasteigt ar tik ilgiem peldējumiem. Pirmajām peldēm vispār jābūt tikai ar iegremdēšanos uz dažām sekundēm. Tiem, kas nevar saņemties, varu ieteikt vienkārši atnākt, un mēs pastāstīsim, ar ko nepieciešams sākt.» Latvijas roņiem ir plašs pasākumu kalendārs, un piedalīties tajos plāno arī ventspilnieki, piemēram, Latvijas čempionāta posmos. Igors gan piebilst, ka klubā Ventspils jūras lauvas faktiski nav īstu peldētāju, tāpēc viņš cerot, ka interese par ziemas peldēm varētu rasties veterānu peldēšanas kluba pārstāvjiem. «Sākotnēji tomēr vairāk domājām par norūdīšanos, un tā bija pareiza pieeja, jo izdevās pie­saistīt daudz cilvēku. Toties sacensībās grūti pacīnīties ar izbijušajiem peldētājiem, lai gan pagājušajā gadā Latvijas čempionātā pat izveidojām trīs stafešu ko­mandas, no kurām viena ieguva otro vietu,» skaidro Ventspils roņu līderis. Tieši tādēļ 24. janvārī pasāku­mā Dampeļos, uz kuru ventspilnieki gaida arī citu Latvijas klubu pārstāvjus, sacensības notiks netradicionālās disciplīnās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: