Latvijas kausa izcīņas astotdaļfinālā "Ventspils" ar 4:0 pārspēja "Gulbenes" vienību, pārliecinoši nodrošinot vietu nākamajā kārtā. Divus vārtus guva Tornike Tarknišvili, bet pa vienam Čeiks Diaņs un Ģirts Karlsons.

Pārējie septiņi astotdaļfināli tika izspēlēti jau vasarā, taču "Ventspils" dalības Čempionu līgā dēļ cīņa pret "Gulbeni" tika pārcelta uz oktobri. Šodienas mačā "Arkādijas" laukumā Virslīgas pašreizējie čempioni jau pirmajā puslaikā izvirzījās vadībā 3:0, laupot jebkādu intrigu par uzvarētāju.

Pirmos divus vārtus guva Tornike Tarknišvili - pirmajā viņš sita precīzi ar galvu, bet pēc tam realizēja pendeli, kuru "Gulbene" nopelnīja par spēli ar roku. Trešos un ceturtos vārtus "Ventspils" guva, precīzi noslēdzot centrējumus, un par to parūpējās Čeiks Diaņs un Ģirts Karlsons. Pirmās līgas vicelīdere "Gulbene" līdz pretinieku vārtiem nenokļuva ne reizi un Maksimu Uvarenko tā īsti nepatraucēja.

"Gulbene" gan nespēlēja savā vislabākajā sastāvā - nebija rezultatīvā japāņa Vaki Atsuši, kā arī vārtsarga Marka Bogdanova. Savukārt "Ventspilij" bija jāiztiek bez uz izlasi izsauktajiem Antona Kurakina, Oļega Timofejeva, Jurija Žigajeva un Kaspara Dubras, kas ļāva aizsardzībā izmēģināt jaunas sejas - Vladimiku Mukinu un Vitāliju Barinovu, kuriem gan lieli pārbaudījumi nebija jāiztur. Pirmo reizi komandas pieteikumā tika iekļauts Alans Sineļņikovs, kurš pavasarī Čehijā guva smagu traumu. Viņš atsācis trenēties un netiek izslēgta iespēja, ka kādā no sezonas pēdējiem mačiem spēs iziet laukumā.

Līdz ar to noskaidrotas Latvijas kausa ceturtdaļfinālistes - tās ir "Ventspils", "Spartaks", "Jelgava", "Ogre", "Liepāja", "Daugavpils", "Skonto" un Rīgas "Daugava".

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: