Ventspilī katru gadu ar jaunām rotaļu ierīcēm papildina esošos atpūtas laukumus un parkus. Nākotnē iecerēts izveidot arī jaunas atpūtas vietas.

Jauns bērnu spēļu laukums iecerēts Virves un Pulkveža ielas krustojumā, kur pašvaldība šim mērķim speciāli iegādājusies zemes gabalu. Notiek projekta izstrāde, bet rotaļu iekārta jau iegādāta. Laukumu iecerēts izveidot tuvāko gadu laikā. Taču spēļu laukums Virves un Pulkveža ielas krustojumā Žāžciema un Krēķciema bērniem nebūs vienīgā jaunā atpūtas vieta, kas varētu tapt tuvākajos gados. Pagājusī vasara apliecināja, ka kopš padomju laikiem apkārtējo māju iedzīvotāju iecienītā peldēšanās vieta Ventā, Ābolu ielas galā, nav zaudējusi savu pievilcību. It īpaši karstajās vasaras dienās, kad gaiss sasila līdz pat 30 grādiem, bet jūrā ūdens saglabājās stindzinoši auksts, uz Ventu veldzēties devās ne tikai apkārtējo māju iedzīvotāji, bet arī citos pilsētas rajonos dzīvojošie. Tāpēc radusies doma padarīt šo atpūtas vietu pievilcīgāku un drošāku.

Pieaicinātais ūdenslīdējs Normunds Rudņevs apsekojis Ventas zemūdens daļu 2,5–3 metru dziļumā – uzzīmēta grunts reljefa karte. Speciālisti secinājuši, ka atpūtas vietu vislabāk ierīkot līdzās esošajai peldvietai – upes līcītī –, iepriekš attīrot grunti no tajā esošajiem betona bluķiem, uzberot smilšu slāni, bet krastmalā ierīkojot tualeti, soliņus, urnas, norobežojot brauktuvi un autostāvvietas no atpūtas daļas.

Bērnu atpūtas laukumu ierīkošanas pirmsākumi saistās ar bērnu parkiem abās Ventspils daļās – Ventas kreisajā krastā ar Bērnu pilsētiņu, bet labajā krastā, Pārventā, – ar bērnu atpūtas parku Fantāzija. Parkiem sekoja mūsdienīgu bērnu rotaļu laukumu izveidošana visos Ventspils bērnudārzos. Tas nenotika uzreiz, bet gan vairākās kārtās. Nu ierīkoti arī gumijota klājuma sporta laukumi ar basketbola groziem un futbola vārtiem. Pēdējais bērnudārzs, kur pēc rekonstrukcijas izveidots un oktobra sākumā atklāts šāds laukums, ir Saulīte. Interesantas un kvalitatīvas spēļu vietas gadu gaitā ir ierīkotas daudzstāvu namu iekškvartālos.

Tradicionāli ar jaunām rotaļu ierīcēm katru gadu tiek papildinātas jau esošās atpūtas vietas. Šogad to klāsts pieaudzis Reņķa dārzā, papildināta arī šķēršļu trase Pārventas Mežaparkā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: