Lai sagatavotos nākamajiem startiem, arī šomēnes Ventspilī ir ieradušies 20 Latvijas bobslejisti, kuri līdz pat 16. augustam Olimpiskā centra “Ventspils” sporta bāzēs aizvada aktīvu treniņprocesu.

Uz jautājumu, kāpēc tieši Ventspilī notiek treniņi, galvenais treneris Sandis Prūsis smejoties atbild: “Tāpēc, ka es tepat blakus dzīvoju!”. Tomēr galvenais iemesls ir labās sporta bāzes un sadzīves apstākļi, šīs lietas patiesi novērtē gan treneri, gan sportisti. “Un kāpēc gan meklēt kaut ko citu, ja tepat ir labi,” spriež Prūsis. Arī tad, kad viņš pats trenējies, un tas ir bijis jau daudzus gadu atpakaļ, treniņi notikuši tieši Ventspilī.

 

Vienā dienā bobslejistiem notiek trīs treniņi. Pirmais, nedaudz vieglāks kā citi, ir jau plkst. 8.00 no rīta, kad sportisti sāk ar iekustēšanās un izlocīšanās treniņiem. Nākamais treniņš ir plkst. 10.30 Olimpiskā centra stadionā un notiek apmēram divas stundas, līdz plkst. 12.30. Savukārt plkst. 16.30 notiek pēdējais treniņš vieglatlētikas manēžā. Arī tad sportisti trenējas divas stundas.

 

Foto no 8. augusta treniņa apskati ŠEIT!

 

Karstais laiks, kad Ventspilī tika uzstādīts absolūtais maksimālās gaisa temperatūras rekords Latvijā, bobslejistu treniņu norisi nemainīja. Viss notika tāpat, kā citas dienas. Protams, grūtāk esot bijis, tika taisītas lielākas pauzes un sportisti vairāk lējās ar ūdeņiem, bet citas izmaiņas treniņu norisē gan neesot bijušas, atzīst treneris.

 

Kopīga atpūta gan sportistiem nesanākot, ja nu vienīgi kādos ārzemju izbraukumos. Pietiekami daudz laika tiek pavadīts treniņos, un, kā smej Prūsis, “šajā laikā jau paspējam viens otram apnikt.”

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: