Šahisti noslēguši dalību Pasaules olimpiādē un atgriežas mājās. Kungi izcīnīja 35.vietu, bet dāmas – 39.

Lai arī pirmspēdējā kārtā pret Filipīnām Dana Reizniece – Ozola un Latvijas dāmu komanda izcīnīja uzvaru un ierindojās pat divdesmitniekā, pēdējā spēle ar spēcīgo Irānas komandu, kurā Latvijas šahistes ar minimālu zaudējumu tomēr piekāpās, kopvērtējumā ļāva sasniegt 39. vietu Pasaules šaha olimpiādē. Ventspilniecei, Saeimas deputātei un šaha lielmeistarei Danai Reizniecei – Ozolai tieši olimpiādes noslēgums bija veiksmīgs un arī spēlē pret Irānu viņa nospēlēja neizšķirti. Uzvaru spēlē ar Irānu guva Laura Rogule, bet Katrīna Šķinķe un Ilze Bērziņa piedzīvoja zaudējumus.

Latvijas komandas Pasaules šaha olimpiādes pēdējā kārtā palika bez uzvarām, jo vīriešu komanda cīnījās neizšķirti ar Slovākiju. Vīriešu komandā uzvaras izcīnīja ar baltajiem spēlējošie Aleksejs Širovs un Arturs Neikšāns, bet ar melnajiem zaudēja Igors Kovaļenko un Toms Kantāns.

Kopumā vērtējot, abas komandas atsevišķos mačos rādīja ļoti labu sniegumu, bet sasniegt nospraustos mērķus - pietuvoties pirmajam desmitniekam neizdevās un abas komandas ieņēma vietas ceturtajā desmitā.



Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: