Pasaules šaha olimpiādes ceturtajā kārtā Latvijas izlases dāmas uzveica Maķedonijas izlasi, bet kungi piekāpās Anglijai.

Pasaules šaha olimpiādē, kas šobrīd norisinās Norvēģijas pilsētā Trumsē un, kurā Latvijas sieviešu izlasi kā komandas kapteine pārstāv arī ventspilniece, Saeimas deputāte Dana Reizniece-Ozola, kungi ar 1:3 atzina spēcīgās Anglijas izlases pārākumu, bet dāmas ar identisku rezultātu 3:1 pieveica Maķedonijas izlasi.

Kungiem vienīgo uzvaru izcīnīja Igors Kovaļenko, kurš pie otrā galdiņa pārspēja pazīstamo angļu lielmeistaru Naidželu Šortu. Pie pirmā galdiņa Aleksejs Širovs piekāpās Maiklam Adamsam, tādējādi pārtraucot savu šīs olimpiādes uzvaru sēriju, bet pie trešā un ceturtā galdiņa Arturs Neikšāns un Normunds Miezis piekāpās attiecīgi Deividam Hovelam un Metjū Sadleram.

Sieviešu izlase izcīnīja pārliecinošu uzvaru pār Maķedoniju. Diemžēl, izlases kapteine Dana Reizniece-Ozola piedzīvoja jau trešo zaudējumu pēc kārtas, piekāpjoties FIDE meistarei Monikai Stojkovskai. Šahists, kurš no Latvijas seko izlasei Norvēģijā – Egons Lavendelis, jautāts, kā viņaprāt izskaidrojama Reiznieces-Ozolas zaudējumu sērija atgādina, ka kapteinei jau pašā pirmajā spēlē pretī tika izlikta ļoti spēcīga spēlētāja un tika piedzīvots zaudējums. Arī otrajā kārtā Reizniece-Ozola piedzīvoja sāpīgu zaudējumu, bet trešais zaudējums «acīmredzot ir sekas. Psiholoģija.» Tāpat Lavendelis skaidro, ka Reizniecei-Ozolai, kā komandas kapteinei nākas spēlēt ar pretinieku komandas spēcīgākajām spēlētājām. Tomēr vēl nekas neesot zaudēts un atliek cerēt, ka Latvijas izlasei, sekos uzvaras. Nākamā Latvijas sieviešu izlases pretiniece būs Austrālijas komanda, bet kungi spēlēs pret Dānijas izlasi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: