Latvijas U20 vecuma grupas basketbola izlase saglabājusi vietu Eiropas čempionāta spēcīgākajā grupā un turpinās cīņu par 13. vietu.

Nikolaja Mazura vadītajai komandai mačā ar Zviedrijas vienaudžiem bija jāizšķiras, vai jau izdosies nodrošināt palikšanu elites divīzijā, vai arī nāksies cīnīties par vienīgo ceļazīmi četru komandu konkurencē. Šoreiz sanāca pirmais, lai gan mačs ar zviedriem nebūt nebija viegls.

Latvija gan lielāko daļu spēlēs turējās priekšā, tiekot arī vairāk nekā desmit punktu vadībā, taču mača izskaņā no lielajiem plusiem palika tikai divi punkti. Izšķirošajos brīžos tomēr precīzāki bija mūsējie, svinot panākumu – 75:64. Iļja Gromovs guva sešus punktus un savāca astoņas atlēkušās bumbas (labākais rādītājs komandā), Roberts Pāže pieciem punktiem pievienoja četras piespēles (labākais rādītājs komandā), bet Edgars Štelmahers un Kārlis Lasmanis atzīmējās tikai ar atlēkušajām bumbām (attiecīgi – 3 un 2).

Pusfinālā par 13. vietu šodien mūsējiem pretī stāsies Vācijas izlase, kuras rēķinā līdz šim četras uzvaras un trīs zaudējumi. Latvijas U20 izlase uzvarējusi trīs mačos, bet zaudējusi četros.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: