Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pensijā pēc štatu samazināšnas

Nemaz nav tik daudz ļaužu, kuri visu mūžu strādājuši vienā darbavietā. Ervīns Ēcis Labiekārtošanas kombinātā nokļuva 1968. gadā, tūlīt pēc dienesta padomju armijā. Viņa darba lauks bija tehnika, sākumā pie autogreidera stūres, vēlāk arī citos amatos. Darba attiecības pagājušajā mēnesī pārtrauktas štatu samazināšanas dēļ. «Mājās jau ir ko darīt, bet kaut kā pietrūkst,» atzīst Ēcis.

Veicies labāk nekā citiem

Šogad ventspilnieki centralizētos eksāmenus nokārtojuši labāk nekā vidusskolu beidzēji visā valstī un labāk nekā iepriekšējā gada absolventi ventspilnieki.

2.lpp. Viedoklis: „Bremzes”, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Politologs Ivars Ījabs ir izteicies, ka visdrošākā recepte, kā nonākt Latvijas politikā, ir labi izskatīties un neko nedarīt. Visticamāk, ka ne jau par ārējo pievilcību bija runājis politologs. Svarīgākais, kas tādai pelēkai viduvējībai, kurš notēmējis uz politiku, ir nepieciešams – radīt iespaidu, ka ir pats godīguma iemiesojums, neskatoties uz to, ka tāds tikai izskatās. Latvijas politikā ilgstoši noturas tie, kas neko nedara.»

 

3.lpp.

Auklītes ar valsts valodas augstāko pakāpi

Daudzu pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu darbinieces dzīvo stresā, gaidot valodu pārbaudes un valsts valodu eksāmenus augstākajai kategorijai. Daži baidās palikt bez darba.

Vieglprātīgi izmet dokumentus

Neapdomīga rīcība, un jebkuram nejaušam cilvēkam kļūst zināma informācija, ko prātīgs cilvēks paturētu tikai savai un savas ģimenes zināšanai.

4.lpp.

Ugālē svinēs lielus svētkus

Šogad visa pareizticīgo pasaule atzīmē Sidsskaidrā Radoņežas Sergija 700. dzimšanas dienu. Šos svētkus atzīmēs arī Ugālē, kur uzcelta baznīca par godu šim slavenajam svētītājam.

Prāmis rada straumi pludmalē

Ienākot ostā, prāmis radījis straumi Ventspils Dienvidu mola otrā pusē, tādējādi izraisot nepatīkamas izjūtas peldētājiem.

Pilsētu piepildīs dzelzs rumaki

3 dienu garumā Ventspilī notiks tradicionālais motobraucēju salidojums, kas ik gadu priecē kā lielus, tā mazus tehnikas entuziastus.

5.lpp.

Nosacīti slēdz SWH Ventspils studiju

Sākot ar jūlija otro nedēļu, sācis skanēt Radio SWH Kurzeme. Nosacīti slēgtas Radio SWH Ventspils un Liepājas reģionālās studijas.

Basketbola hallē ieklāj jauno grīdu

Olimpiskā centra Ventspils basketbola hallē sākusies jaunās grīdas ieklāšana, kas gan ir tikai viens no darbiem, kurš jāpaveic rekonstruējamajā zālē.

Ventspilniece dosies uz šaha olimpiādi

Valsts prezidents vakar pieņēma Latvijas šaha izlasi, lai dotu ceļa vārdus valsts pārstāvjiem pirms došanās uz Pasaules šaha olimpiādi Norvēģijā. Izlasē valsti pārstāvēs arī Dana Reizniece-Ozola.

6.lpp. Sports. Velkoņiem šosezon izložu lāsts

Latvijas čempionātā virves vilkšanā Ventspils Velkonis otrajā posmā nespēja tikt galā ar Ozolu spēcīgāko sastāvu, Ozolnieku vilcējiem piekāpjoties jau otro reizi šosezon. Turklāt atkal rezultātu ietekmēja izloze pirms izšķirošā vilciena.

Piedzīvojumu parkā rūks motocikli

17. reizi Ventspilī risināsies starptautiskās motokrosa sacensības Ventbunkers Lielā balva, kurā bez spraigām sacīkstēm līdzjutējiem būs iespējams vērot arī moto frīstaila meistaru trikus.

Pirmais iznāciens Čempionu līgā

Šodien pirmo maču UEFA Čempionu līgas 2. kvalifikācijas kārtā aizvadīs FK Ventspils futbolisti, viesos tiekoties ar Zviedrijas pašreizējiem čempioniem Malmo futbolistiem.

7.lpp.

Čuvizova uzvar Baltijas balsī

Kuršu kāpas kūrortciema Juodkrante (Lietuva) brīvdabas estrādē notika starptautiskais vokālais konkurss Baltic Voice 2014, kurā piedalījās Jūras akmentiņu pārstāve 14-gadīgā Valērija Čuvizova, izcīnot 1. vietu.

Autobusā noklausītās sarunas

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: