Latvijas čempionvienība futbolā "Ventspils" UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā spēkosies ar Zviedrijas spēcīgāko komandu "Malme", kas bija smagākais no iespējamajiem variantiem, noskaidrojās pirmdien notikušajā izlozē.

Kvalifikācijas otrās kārtas spēles notiks 15./16.jūlijā un 22./23.jūlijā.

Nākamajai kārtai kvalificēsies komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.

Ventspils klubam pretiniekos varēja trāpīties arī Islandes čempioni Reikjavīkas KR, Velsas komanda Osvestrijas "The New Saints", Ziemeļīrijas labākā komanda "Cliftonville" un kāda no pirmo kvalifikācijas kārtu pārvarējušajām vienībām.

Tieši "Malme" bija spēcīgākā no neizliktajām vienībām.

UEFA Čempionu līgas kvalifikācija sāksies 1.jūlijā, kad ar pirmo kārtu sacensības uzsāks mazo valstu čempiones, kuru vidū šogad iekļuvusi arī Igaunijas spēcīgākā vienība Tallinas "Levadia".

Kvalifikācijas otrās kārtas uzvarētāja iekļūs trešajā kārtā, bet pēc tam notiks "play-off" kārta, kuras uzvarētāji kvalificēsies pamatsacensībām. Savukārt trešās kārtas zaudētāja sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas "play-off" kārtā.

Kā ziņots, pagājušajā gadā "Ventspils" piekto reizi vēsturē triumfēja Latvijas čempionātā. Sekmīgākā sezona Eirokausos ventspilniekiem bija 2009./10.gadā, kad UEFA Čempionu līgā tika pārvarētas divas kārtas un tas ļāva piedalīties UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā. Pērn "Ventspils" pārvarēja pirmās divas kvalifikācijas kārtas UEFA Eiropas līgā, bet trešajā piekāpās Izraēlas vienībai Haifas "Maccabi".

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: