Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Mans pirmais darbs

Skolnieka Leonīda Filoņenko darba dienas nu jau pāris nedēļu paiet Ventspils pludmalē ar lāpstu rokās.

Draugus aplīgo jau 12 gadus

Jau 12. gadu Ventspils Kultūras centra darbinieces pirms Līgosvētkiem devās jestrā aplīgošanas reidā.

2.lpp. Viedoklis: „Vasarsdarbi vai vasaras darbs”, laikraksta «Ventas Balss» žurnālists Pēteris Neimanis

«Kad es gāju skolā, viena motivējoša lieta bija draudēšana ar vasarsdarbiem, tas ir, mācīšanos un atzīmju labošanu vasarā. Pilnīgi kas cits bija iespēja vasarā tikt pie darba un kabatas naudas pelnīšanas. Ja pirmo negribēja neviens, tad par otro lielākā daļa priecājas, kā vajadzētu būt arī šodien.»

3.lpp.

Darba vairāk, trūcīgo mazāk

Līdz ar vasaru visā Latvijā, tai skaitā Ventspilī, samazinās trūcīgo skaits. To saista ar lielāku nodarbinātību sezonas darbos.

Sumina galda hokeja spēlētājus

Ventspils galda hokeja spēlētāji kuplā skaitā pārstāvēja Latvijas izlasi nesen notikušajā Eiropas čempionātā, tiekot arī pie godalgām, bet pirms Līgosvētkiem Jaunrades namā tika teikts īpašs paldies saviem spēlētājiem.

4.lpp. Kultūra. Vēsmas no uzlecošās saules zemes

Livonijas ordeņa pilī skatāma fotoizstāde Japānas metamorfozes. Pēc kara,kuru veidojuši 11 vadošie Japānas fotogrāfi.

Latviešu talantu novērtē Baltkrievijā

Divas Mākslas skolas audzēknes atgriezušās no plenēra Baltkrievijā, mājās pārvedot arī galveno balvu.

Tautisko jostu rakstu spēks

No Jāņiem līdz Pēteriem dzīvojam pastiprināti etnografizētā laikā. Tas ir brīdis, kad no pūralādēm velkam ārā godu tērpus, tostarp jostas. Bet vai zinām, kas iekodēts šajās jostās?

5.lpp. Brīvostas ziņas.

6.lpp. Vide. Gulbju kauja

Dabā katrai lietai ir sava vieta, katrai norisei – sava kārtība. Prast tajā ieskatīties, novērot, redzēt likumsakarības un notikumus pastāstīt arī citiem – tas ir īpašs talants. Tāpēc Ventas Balss saka paldies Zigrīdai no Zirām, kura mums atsūtījusi interesantu vēstuli.

Miljons foreļu atgriezušās

Līdz ar jūnija sākumā Ventas baseinā, Vēždūkā, ielaistajiem 10 tūkstošiem strauta foreļu mazuļu mūsu pusē noslēdzies četrus gadus ilgušais projekts Miljons foreļu atgriešanās. Projekta pēdējā foreļu mazuļu ielaišana Latvijas upēs notika 18. jūnijā Ogrē.

Ar ērci – uzmanīgi

Ērču aktivitāte sākusies jau aprīlī vai pat ātrāk, kad gaisa temperatūra pārsniedz + 5 grādus. Taču, pienākot vasarai, aktīvāki kļūst cilvēki – dodas atpūsties dabā. Aicina mežs, upes un ezeri. Tāpēc der lieku reizi atcerēties, kā sevi pasargāt no ērces piesūkšanās.

7.lpp. Ventspilnieki juku laikos. 1945. gads Ventspils Kurzemes katlā

Gada pirmais VB numurs šoreiz neiepriecina lasītāju ar cerīgām nākotnes prognozēm un laba vēlējumiem. Ievadraksti aicina ventspilniekus nepagurt, turēties, cīnīties, nepadoties utt. Miglainie mājieni par negaidītu lūzumu kara gaitā, jauno brīnumieroci un vācu militārās rūpniecības sasniegumiem, maigi izsakoties, nevieš uzticību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: