Jūnija sākumā PSIA „Ventspils reiss” atkārtoti ieguva Latvijas Ilgtspējas indeksa Sudraba kategoriju un Labklājības ministrijas atzinību „Ģimenei draudzīgs komersants”, savukārt gada sākumā – uzņēmums tika atzīts par drošāko Latvijas pasažieru pārvadātāju.

Pašvaldības SIA „Ventspils reiss” otro gadu pēc kārtas veiksmīgi startējis Latvijas Ilgtspējas indeksa konkursā, uzrādot augstus rezultātus un saņemot divas izcilas atzinības: Ilgtspējas indeksa Sudraba kategoriju un Labklājības ministrijas atzinību kā ģimenei draudzīgs komersants.

 

Labklājības ministrijas atzinību „Ģimenei draudzīgs komersants” pasniedza ministrs Uldis Augulis. Jau 7 gadu tā tiek piešķirta tādiem uzņēmumiem, kas īsteno ģimenei draudzīgu darbības politiku gan savā komercdarbībā, gan plašākā sabiedrības kontekstā, sniedzot bērniem un ģimenei draudzīgu pakalpojumu, un šogad to saņēma 15 uzņēmumi.

 

Ilgtspējas indeksu Latvijā nosaka jau piekto gadu, un tas radīts, lai rosinātu uzņēmējus būt sociāli atbildīgiem, dalīties pozitīvo darbu pieredzē un saņemt objektīvu un neatkarīgu sava darba novērtējumu, ko iespējams izmantot attīstības plānošanai. Uzņēmumā paveiktais tiek vērtēts piecās būtiskās darbības jomās - stratēģija (darbības plānošana ilgtermiņā), tirgus attiecības (atklātība un atbildība pret klientiem), darba vide (personāla politika), vide (uzņēmuma ietekme uz apkārtējo vidi), sabiedrība (veselības veicināšanas pasākumi, sadarbība ar vietējo kopienu).

 

Pašvaldības SIA „Ventspils reiss” sniegums – 77.4% izpildītu kritēriju - ir par 3.5% augstāks nekā pagājušajā gadā, un 12.7% augstāks nekā vidēji uzrādījušas pašvaldību kapitālsabiedrības, kas piedalījās indeksa noteikšanā. Pietrūka tikai 2 procentpunkti, lai kapitālsabiedrības sniegums tiktu novērtēts ar Zelta kategoriju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: