Ja Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Gundars Daudze izlems kandidēt rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, viņam vieta Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) sarakstā kā šī politiskā spēka sadarbības partnera "Latvijai un Ventspilij" pārstāvim noteikti atradīsies, atzina Ventspils mērs, partijas "Latvijai un Ventspilij" valdes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

"Gundars Daudze sevi ir pierādījis gan kā Ventspils slimnīcas vadītājs, gan kā Ventspils domes deputāts, Saeimas deputāts, Saeimas priekšsēdētājs un Valsts prezidenta kancelejas vadītājs, līdz ar to viņš būtu cienījams Saeimas deputāta kandidāts," atzina Lembergs.

Tomēr partija "Latvijai un Ventspilij" vēl neesot lēmusi par saviem pārstāvjiem ZZS Saeimas vēlēšanu sarakstos. Joprojām turpinoties diskusijas ZZS veidojošo partiju un to sadarbības partneru "Latvijai un Ventspilij" un Liepājas partijas starpā par vietu sadalījumu ZZS sarakstos dažādos vēlēšanu apgabalos.

"Mēs arī analizējam, kā sabiedrība vērtē to vai citu iespējamo kandidātu," informēja Lembergs. "Tomēr Daudze jebkurā gadījumā būtu ļoti cienījams kandidāts, un vieta sarakstā viņam atrastos, taču lēmums par to, vai viņš vēlas kandidēt Saeimas vēlēšanās, jāpieņem viņam pašam. Pagaidām viņš vēl nav to skaidri pateicis".

Runas par Daudzes iespējamo kandidēšanu Saeimas vēlēšanās ir spekulācijas, kas tomēr balstās uz loģiku, piebilda Lembergs.

Daudze, sākot pildīt Valsts prezidenta kancelejas vadītāja pienākumus, savulaik savu dalību partijā "Latvijai un Ventspilij" apturēja un pagaidām nav to atjaunojis.

Daudze nenoliedza, ka ir saņēmis piedāvājumu kandidēt gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, taču lēmumu vēl neesot pieņēmis.

"Piedāvājumu, par kuru ir vērts padomāt, ir izteikusi Zaļo un zemnieku savienība," sacīja Daudze, skaidrojot, ka būtu savādi, ja piedāvājums nāktu no citas partijas.

"Lēmumu gan vēl neesmu pieņēmis, tas tiks izdarīts īsi pirms visu nepieciešamo formalitāšu kārtošanas," atzina Daudze, norādot, ka lēmuma pieņemšana nav vienkārša, jo Valsts prezidenta kancelejā ir iesākti vairāki nozīmīgi projekti.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: