Ventspils piedzīvojumu parkā notika Latvijas čempionāts petankā sieviešu vienspēlēs. Sacensībās piedalījās 27 dalībnieces no Ventspils kērlinga kluba, sporta klubiem ”Upesciems”, ”Rīgas petanka”, ”Petank Ikšķile” un ”Boule”.

Dalībniecēm nācās sacentsies par Latvijas čempiones titulu patiesi apgrūtinošos laika apstākļos, cīnoties ar svelmi, sauli un vēju.

Sākotnēji čempionātā tika izspēlētas 5 spēļu kārtas pēc Šveices sistēmas, pēc kuru rezultātiem finālā par zeltu turpināja cīnījās 8 labākās petankistes. Fināla astoņniekā iekļuva divas ventspilnieces – Aida Pētersone un Evita Viļumova. Finālspēles noritēja pēc olimpiskā principa. Ventspils kērlinga kluba petankas sekcijas vadītāja Aida Pētersone spēja uzrādīt izcilu sniegumu, finālā uzvarot Upesciema spēlētāju un pelnīti izcīnot zelta medaļu. Čempionāta sudrabs – G. Miglānei (“Upesciems”), bronza- N. Lelei (”Petank Ikšķile”).

Latvijas čempionātu petankā organizē Latvijas petanka sporta federācija. Ventspils posmi notiek ar Ventspils kērlinga kluba un Ventspils piedzīvojumu parka atbalstu.

Nākošās Latvijas čempionāta sacensības Ventspilī notiks 7. jūnijā, kad tiks izspēlēts 2. posms tripletiem vīriešu un sieviešu konkurencēs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: