Patlaban valdības īstenotā ekonomiskā politika ir neefektīva, intervijā laikrakstam "Biznes&Baltija" uzsver Ventspils mērs Aivars Lembergs.

 "Krīze – tas ir labākais laiks jaunam, sekmīgam startam. Taču, lai to panāktu, jāīsteno pasākumu komplekss, kas dotu grūdienu. Politika, kura koncentrējas uz naudas aizņemšanos, ir neefektīva," skaidro politiķis.

Viņš uzskata, ka par attīstību Latvijas ekonomikā joprojām nevar runāt. Latvijas iekšzemes kopprodukts 2. ceturksnī samazinājies par 3,9%, salīdzinot ar analogu laika posmu 2009. gadā, un tas ir lielākais kritums Eiropas Savienībā. "Pat par stabilizāciju runāt ir pāragri, nemaz nerunājot par attīstību," akcentē Lembergs.

Latvijai palīdzējis tas, ka atdzīvojušies rūpniecības produkcijas noieta tirgi, taču rūpniecības daļa ir neliela, tāpēc tas kopumā būtiski neietekmē situāciju ekonomikā.

"Jāsaprot elementāra lieta. Pat pēc Hirosimas un Nagasaki bombardēšanas sākās ekonomikas atdzīvošanās. Mēs varam gulēt, bet tā tik un tā atdzīvosies.

Tas nav cilvēka līķis, kas, ja ir miris, tad ir miris. Cits jautājums - kāda ekonomiskā politika tiek īstenota un ko tā dos vidējā un ilgtermiņa perspektīvā," skaidro Ventspils mērs. Pēc viņa domām, iepriekš, lai panāktu ekonomikas ātrāku atveseļošanos, bija jāmaina Latvijas monetārā politika un jāpaplašina lata svārstību koridors.

Savukārt patlaban nepieciešams vienoties ar starptautiskajiem aizdevējiem par aizņēmuma nosacījumu pārskatīšanu. Valsts nav spējīga 2012. gadā sākt un 2020. gadā pabeigt parāda atdošanu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: