Piektdien BK "Ventspils" pēc ilgāka pārtraukuma aizvadīs Baltijas Basketbola līgas maču, savā laukumā uzņemot Kazahstānas klubu "Barsy", ar kuru pirmo reizi tikās pašā sezonas ievadā. Mača sākums tradicionāli pulksten 19.

Abu komandu pirmajā spēlē ventspilnieki nodemonstrēja lielisku aizsardzību, sāncenšiem ļaujot gūt vien 47 punktus un svinot uzvaru ar 24 punktu pārsvaru. Pie punktiem un krietna spēles laika tika gandrīz visi BK "Ventspils" basketbolisti, bet vislabāk ar to veicās Ronaldam Zaķim, kurš guva 11 punktus, kā arī Akselim Vairogam un Sandim Valteram, kuru rēķinā bija desmit. Viesu rindās (Kazahstānas klubi visus mačus aizvada izbraukumā) labākais ar deviņiem punktiem bija latvietis Reinis Strupovičs.

Kopš pirmā mača ventspilnieki aizvadījuši vēl piecas spēles, zaudējumu piedzīvojot tikai vienā un šobrīd turnīra tabulā dala 1.-3. vietu ar leišu "Nevežis" un "Šiauliai". Kazahstānas vicečempioni izspēlējuši piecas spēles, uzvarot trīs no tām, kas komandai ļauj ieņemt drošu ceturto vietu grupā. Izslēgšanas mačos no katras grupas iekļūst piecas labākās komandas, tā kā "Barsy" ir labas iespējas turpināt spēlēt BBL arī nākamajā posmā. Protams, vēl priekšā puse turnīra, taču šobrīd kazahu izredzes iekļūt "play-off" šķiet pavisam reālas. Tas tikai liek domāt, ka Ventspilī komanda cīnīsies par katru laukuma centimetru, lai censtos vēl vairāk nostabilizēt savu vietu turnīra tabulā.

Komandas sastāvā, salīdzinot ar pirmo maču, nav notikušas nekādas izmaiņas – tajā ir seši leģionāri, kas arī ir galvenais vilcējspēks, piepalīdzot vietējam spēka uzbrucējam Mihailam Jevstigņejevam. Labākais punktu guvējs komandā ir lietuvietis Edgars Žeļonis, kurš vidēji mačā gūst 15,8 punktus, kā arī savāc sešas atlēkušās bumbas, un arī tas ir labākais rādītājs komandā. Cits lietuvietis – Gitis Sirutavičs – ir labākais piespēlētājs (3,5 vidēji spēlē) un otrais rezultatīvākais (12,3). Tālāk seko Jevstigņejevs (10,4) un Strupovičs (10,2), bet pārēji vidēji mačā gūst mazāk nekā 10 punktus. Tas gan nav pārsteidzoši, jo arī komandas vidējā rezultativitāte nav pārāk iespaidīga – 67,6 punkti vidēji mačā, paši ielaižot 72,4. Savukārt BK "Ventspils" spēlētāji BBL sāncenšiem vidēji mačā līdz šim ļāvuši gūt 60,8 punktus, paši atbildot ar 74.

Ventspils komandas rindās līdz šim rezultatīvākais bijis Baltijas līgas novembra vērtīgākais spēlētājs Jānis Timma ar 13,4 punktiem mačā, turklāt viņš ir arī labākais cīnītājs pie groziem – 7,4 bumbas vidēji mačā. 12,8 punktus vidēji mačā gūst Ronalds Zaķis, bet Sandis Valters izceļas ar 10,5 punktiem, taču ar pieredzējušā aizsarga palīdzību šajā mačā ventspilnieki acīmredzot nevarēs rēķināties. FIBA Izaicinājuma kausa spēlē ar "Sodertalje Kings" Valters satraumēja potīti un tagad mediķiem jālemj par viņa izredzēm atgriezties laukumā. 4,7 piespēles katru maču veic amerikānis Lorenco Viljams, bet Dāvis Lejasmeiers komandas biedriem asistē trīs reizes.

Ventspilniekiem šīs būs pēdējā BBL spēle 2013. gadā, bet jauno gadu komanda iesāks ar ļoti svarīgu maču izbraukumā pret "Nevežis" (5.janvārī). Pirms mača ar "Barsy" paredzēta arī kāda patīkama ceremonija – Jānis Timma saņems novembra vērtīgākā BBL spēlētāja balvu.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: