Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Kapsulā pēdējoreiz arī lati

Būvlaukumā, kurā šobrīd notiek Ventspils Tehnikuma rekonstrukcija un jaunbūve, nedēļa noslēdzās svinīgā noskaņā. Kapsulā vēsturiskās tehnikuma ēkas sienā tika iebūvēts vēstījums nākamajām paaudzēm. Šoreiz, pēdējo reizi kapsulas saturs tika papildināts arī ar nu jau vēsturē aizejošajām naudas zīmēm – latiem. Lai veiksme stāv klāt, izvēlētas jubilejas monētas ar pakaviņiem.

Aicina piedalīties noformējuma konkursā

Lai veicinātu Ziemassvētkiem atbilstošas noskaņas radīšanu Ventspilī, pašvaldība organizē ēku fasāžu, priekšlaukumu un skatlogu noformējuma konkursu Ziemassvētki 2013.

2.lpp. Viedoklis: «Viena alga», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Dace Vašuka

«Nepalīdzēšu cilvēkam, kas guļ salā uz ielas. Kāda atšķirība. Laikam jau piedzēries un, ja ne tagad, tad nākamnedēļ atkal tā gulēs. Nepieiešu klāt bērnam, kurš manāmi uztraucies viens pats mīdās ielas malā plānā apģērbā aukstā laikā. Kāda jēga, ja policija tobrīd aizvedīs viņu un nodos atpakaļ vecāku – dzērāju – rokās, bet jau rīt viņš tāpat stāvēs neēdis, nosalis, nevienam nevajadzīgs uz ielas. Labāk, lai laikus pierod pie sava skarbā likteņa.»

3.lpp.

Šokā par cilvēku vienaldzību

Pagājušajā nedēļā kādai ventspilniecei no rokām izrauta somiņa, taču ne par noziegumu viņa ir šokā, bet gan par apkārtējo vienaldzību pret nelaimē iekļuvušu līdzcilvēku.

4.lpp. Darbs un nauda. Pircēji nes sīknaudu maisiem

Jo tuvāk 1. janvāris un lata pāreja uz eiro, jo lielāka ažiotāža jūtama veikalos ar sīknaudu. Iedzīvotāji tukšo savas krājkasītes un šķiras no viena lata monētu kolekcijas, reizēm atnesot uz veikalu veselu maisu ar sīknaudu.

Pilsētā atvērta Saldumu mājiņa

Aptuveni pirms divām nedēļām pilsētas centrā atvēra vēl vienu mājīgu vietiņu, kur var pasēdēt un iedzert tasi kafijas vai tējas, nobaudīt gardas pankūciņas, jautri sprakšķot kamīnam. Kuldīgas uzņēmējs atvēris mūsu pilsētā saldumu veikalu un kafejnīcu.

Dalīsies pieredzē projektu vadīšanā

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Ventspils nodaļa aicina rīt uz semināru par projektu vadīšanu. Seminārā interesenti varēs uzzināt, kā pareizi veikt darbību koordinēšanu un organizēšanu projektā, kā vadīt projekta saturu un izdevumus, kā veikt kontroles funkcijas, kāda ir pareiza laika, risku un dokumentu vadīšana, kā arī, kā analizēt projekta rezultātus.

5.lpp. Kultūra. Skolēnus klasiskā mūzika neaizrauj

Praktiski tukšā zālē koncertu skolēnu mērķauditorijai nācies spēlēt Liepājas Simfoniskajam orķestrim. Zemajai apmeklētībai bijuši dažādi iemesli.

Aurēlija: mani nevar salīdzināt ar brāli

16 gadu vecumā izdots soloalbums, lieliskas atsauksmes no ārvalstu mūzikas kritiķiem, pirmais koncerts 7 gadu vecumā – šo sasniegumu listi var turpināt, taču jaunā pianiste Aurēlija Šimkus vēl neplāno apstāties pie sasniegtā.

6.lpp. Sports. Volejbolisti noslēdz cīņu Latvijas kausā

«Tā ir lieliska pieredze, labs treniņš. Ne katru dienu mums tiek dota iespēja uzspēlēt ar tāda līmeņa pretiniekiem. Uzskatu, ka šajā duelī mēs sevi parādījām cienīgi, par ko saņēmām atzinīgus vārdus arī no pretinieku trenera Raimonda Vildes,» – tā VK Ventspils un RTU/Robežsardze cīņu Latvijas volejbola kausa 1/4 finālā vērtē ventspilnieku treneris Edgars Zviedrāns.

Basketbola čempionātā izkristalizējas līderi

Ventspils pilsētas basketbola čempionātā aizvadīta jau teju puse regulārā turnīra spēļu, izspēlēti 25 no 55 paredzētajiem mačiem. Pēc šīm spēlēm ir vairs tikai viena komanda, kas vēl nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu, – Baltijas Ekspresis.

Ziemas universiāde ar Jēkabu Saulīti

No 8. līdz 22. decembrim Trentino (Itālija) jau 26. reizi norisināsies pasaules ziemas universiāde. Šogad šajā nozīmīgajā sporta forumā piedalīsies arī Latvijas studentu izlase, kuras rindās būs arī viens mūsu sportists – šorttrekists Jēkabs Saulītis.

7.lpp.

Ķīmiskā Baltijas jūra

Pazīstams zvejnieks reiz man stāstīja, ka viņu kuģis pabijis pie Bornholmas salas tajā vietā, kur savulaik nogremdēti ķīmiskie ieroči. Uz ūdens virsmas esot bijuši burbulīši un zivis peldējušas vēderiem uz augšu...

Iz pagājības...

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: