Sestdien BK "Ventspils" basketbolisti savā laukumā pirmo reizi šajā sezonā uzņems VEF basketbolistus, ar kuriem Aldaris LBL regulārajā čempionātā kopumā būs jātiekas divreiz. LBL finālā atkārtojuma pirmā mača sākums pulksten 17.

Šīs sezonas LBL nolikums paredz komandām ļoti dažādu spēļu skaitu, piemēram, VEF liekot aizvadīt tikai vienu apli, turklāt gandrīz visus mačus spēlējot izbraukumā. Izņēmums ir BK "Ventspils", ar kuriem rīdziniekiem jāspēlē gan izbraukumā, gan nosacīti savā laukumā – šosezon par tādu izvēlēta sporta halle Daugavpilī. Tā kā mačs Ventspilī mūsu līdzjutējiem, ticamākais, būs vienīgā iespēja regulārajā sezonā redzēt šo komandu dueli, tāpēc garām to palaist nevajadzētu.

Abas komandas pirmā dueļa nedēļā nevar palepoties ar panākumiem Eiropā, jo abas palika bez ļoti svarīgām uzvarām. VEF Izraēlā prata sarūpēt intrigu cīņā ar Haifas "Maccabi", tomēr mača galotnē piedzīvoja zaudējumu, bet ventspilnieki savā laukumā nespēja apturēt "Tartu Rock", arī piedzīvojot zaudējumu. Grūti prognozēt, kā šie mači un to iznākumi ietekmēs komandās, taču nedaudz labākā situācijā jābūt BK "Ventspils" basketbolistiem, kas tomēr spēlēja savā laukumā, turklāt arī dienu agrāk. Interesanti, ka pēdējās sezonās ventspilniekiem allaž izdevies sarūgtināt vefiešus pirmajā tikšanās reizē, un nav jāšaubās, ka tādi plāni būs arī šoreiz. Te gan jāpiebilst, ka šīs spēles notika Saldū, bet šoreiz jāspēlē savu līdzjutēju priekšā.

VEF komandā tā būs vispār pirmā spēlē Aldaris LBL čempionātā, bet decembrī kopumā paredzēti pieci mači. BK "Ventspils" basketbolisti aizvadījuši jau astoņas spēles, tajās izceļoties ar 100% rezultātu. Protams, rēķinot kopvērtējumu, vēra netiks ņemts uzvaru skaits, bet gan uzvaru procents, līdz ar to rīdziniekiem, lai nodrošinātu pirmo vietu turnīra tabulā un sava laukumā priekšrocības izslēgšanas mačos, katra spēle ir sevišķi svarīga, jo katrs klupiens var krietni pabojāt kopvērtējumu. Pēdējās sezonas rīdziniekiem nav izdevies izvairīties no zaudējumiem un arī spēlēm, kurās nervozā galotnē paveicies.

BK "Ventspils" mača ar VEF gatavojas tādā pašā sastāvā, kāds aizvadīja maču pret "Tartu Rock", bet par rīdzinieku duci pagaidām vēl ir zināma intriga. Acīmredzot malā nāksies palikt kādam no rīdzinieku leģionāriem, jo šobrīd tādi ir četri, bet LBL mačam bez papildus maksas (5000 latu) var pieteikt vien trīs. Basket.lv informācija liecina, ka LBL spēlēm nav pieteikts centrs Deriks Nikss, tiesa šajā VEF pieteikumā joprojām atrodams lietuvietis Tomass Delnikaitis, kurš karjeru jau turpina Turcijā. Tā kā regulārajā sezonā rīdzinieki allaž iztikuši vien ar trim leģionāriem, jādomā, ka kādam no viņiem – Brauns, Robinsons, Nikss, Bajramovičs – tiks dota atpūta.

Maz ticams, ka atpūta tiks dota vienīgajam pieredzējušajam saspēles vadītājam Braunam, taču par pārējiem trim īstas skaidrības nav. Iespējams, treneri vēlēsies dot iespēju attapties līdz maz spēlējošajam Robinsona, dodot atpūtu kādam no garajiem, piemēram, pieredzējušajam Bajramovičam, un iespēju izspēlēties Pasečņikam.

Runājot par sastāvu, noteikti jāpiemin, ka šī pirmā atgriešanās Ventspilī būs Artūram Bērziņam, kurš iepriekšējos piecus gadus pavadīja BK "Ventspils", bet šajā vasarā pārcēlās uz VEF.

Lai arī cik pieredzējuši spēlētāji ir rīdzinieku sastāvā un lai arī kādos turnīros komanda rūdās, sezonas gaitā redzams, ka gluži bez vājajām vietām tā nav. Ja ventspilniekiem izdosies tās atrast un sāncenšu plānās vīles vēl vairāk pairdināt, mūs gaida neprognozējama cīņa. Tāda, kā tā allaž bijusi komandu pirmajās tikšanās reizēs.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: