15. decembrī plkst. 17 pūtēju orķestris "Ugāle" aicina uz Adventes koncertu Ugāles Tautas namā. Šis koncerts kolektīvam būs īpašs izaicinājums, jo diriģēs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas maģistrants pūtēju orķestra diriģēšanas specialitātē Viesturs Ozols.

Tas būs Viestura maģistra studiju programmas ieskaites darbs, tādēļ koncerta klausītāju un vērtētāju starpā būs arī Mūzikas akadēmijas eksaminācijas komisija. Lai nepilna mēneša laikā sagatavotu koncerta programmu, orķestris pulcējas uz papildu mēģinājumiem, jo Viestura Ozola izvēlētie skaņdarbi Ugāles orķestrim bija gana sarežģīti, atzīst kolektīva vecākais Jānis Kalniņš.

 

Šis gads pūtēju orķestrim "Ugāle" bija trauksmains un piesātināts. Vispārējos Dziesmu svētkos apvienotais pūtēju orķestris spēlēja noslēguma koncertā Mežaparka lielajā estrādē, savukārt Ugāles pagasta svētkos jūlijā organizēja Pūtēju dienu, viesos aicinot pūtēju orķestri "Birzgale" un Pociema pūtēju orķestri. Sagaidot valsts 95. dzimšanas dienu, ugālnieki sagatavoja jaunu koncertprogrammu.

 

Jānis Kalniņš saka: "Aizvadītā sezona mūsu orķestrim bija pirmā ar lielisko mūziķi Jāni Smilgu pie diriģenta pults. Katrā mēģinājumā apguvām divus trīs jaunus skaņdarbus. Šķita, ka diriģents izaicina orķestri, un mēs šo izaicinājumu arī pieņēmām! Orķestrantiem bija iespēja pārbaudīt sevi gan Dziesmu svētku nebūt ne vienkāršajā repertuārā, gan džeza ritmos, gan visai apjomīgajās Aivara Krūmiņa partitūrās. Dziesmu svētku skate parādīja vienu no mūsu vājajiem punktiem – nepietiekamo skatuves pieredzi –, tādēļ šogad orķestris intensīvi muzicēja dažādos pasākumos, lai nākamajā gadā ar pārliecību startētu pūtēju orķestru konkursā.

 

Mums īpašs prieks ir par jaunajiem mūziķiem – Ugāles Mūzikas un mākslas skolas audzēkņiem –, kas ļoti pārliecinoši iesaistījušies kolektīvā, un aicinām arī citus Ugāles un Piltenes mūzikas skolu pūšaminstrumentu nodaļas audzēkņus pilnveidot savas spējas mūsu orķestrī pieredzējuša un profesionāla diriģenta vadībā!"

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: