Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ventspils sabiedriskās ēkas ir drošas

Atbilstoši Ekonomikas ministrijas rīkojumam Ventspilī tika apsekoti visi aktuālie būvobjekti. Secinājums: sabiedriskā drošība nav apdraudēta.

Kitajevai Ekselences balva

Ventspils 2. vidusskolas matemātikas skolotāja Alla Kitajeva ieguvusi Ekselences balvas laureāta titulu un 1000 latu naudas balvu.

2.lpp. Viedoklis: «Atbildīgs aprēķins », laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Dace Vašuka

«Skarbi, bet Zolitūdes traģēdija skaudri atspoguļo, cik ļoti Latvijas valdošā partija ir gatava uzņemties atbildību. Kad apsolīt nevar Vienotības stilā - aiz muguras turot pirkstus čurikos unskaidri zinot, ka solījumu izpildīt nevarēs, jo pārāk saistīta ar būvniekiem, pati atbalstījusi liberālos būvniecības noteikumus, tā nesola nemaz. It kā jau pareizi.»

3.lpp.

Līgums neļauj VNT plānot attīstību

Stividorsabiedrība Ventbunkers, izmantojot savu dominējošo stāvokli saistībā ar naftas tankkuģu iekraušanas pakalpojumiem Ventspils ostā, noslēgusi ar SIA «Ventspils nafta» termināls līgumu uz tādiem nosacījumiem, kas kompānijai nav izdevīgi. Savu kritisko nostāju šajā jautājumā jau ir paudusi Ventspils brīvostas valde.

Pārbūvē gaisvadu elektrolīnijas

Šodien un arī turpmākās nedēļas pirmajā pusē atsevišķos novada pagastos joprojām nebūs elektrības. Uzņēmums Sadales tīks skaidro elektrības atslēguma iemeslus.

 

4. - 7.lpp. Personība. Ceturtdaļgadsimta vadības pieredze

Šodien aprit 25 gadi, kopš Aivars Lembergs vada pašvaldības darbu. Vēlāk vēl septiņas reizes viņš gājis cauri vēlēšanu dzirnavām, vienmēr iegūstot pilsētnieku vairākuma uzticību. Lembergs neslēpj, ka Ventspils ir visa viņa dzīve un ka lielākais gandarījums ir ventspilnieku lepnums par pilsētu. Savukārt liela daļa Latvijas iedzīvotāju ir pārliecināti, ka viņš tiktu galā arī ar valsts vadības grožiem un spētu arī uzvest valsti uz spožas attīstības ceļa. Acīmredzot Lembergam šūpulī ieliktas, zvaigznēs ierakstītas un dzīvē izkoptas prasmes un īpašības, kas ļauj būt labam saimniekam.

5.-6.lpp. TV Programma

8.lpp. Pavlovska – efektīvāko spēlētāju trijniekā

Paziņotas Jaunās sieviešu basketbola līgas (JSBL) novembra labākās spēlētājas. Par mēneša vērtīgāko spēlētāju atzīta Avantis basketboliste Ilze Dukāte, bet pie vienas no divām specbalvām par augstāko efektivitāti tikusi arī BK Ventspils līdere Eva Pavlovska.

Galda hokejisti cīnīsies Pasaules kausā

Šīs nedēļas nogalē Rīgā norisināsies gada nozīmīgākās un lielākās galda hokeja sacensības Latvijā – Pasaules kausa izcīņas trešais posms. Šajās augstākā līmeņa sacensībās startēs arī Ventspils Jaunrades nama galda hokeja komanda, kas šobrīd ieņem augsto 14. vietu pasaules reitinga tabulā.

Atdzimst ideja par Kurzemes Akadēmiju

Latvijas Zinātņu akadēmijas Rudens pilnsapulces laikā Ventspils Augstskolas (VeA) rektore Gita Rēvalde aktualizēja jautājumu par Kurzemes Akadēmijas darbību uz VeA bāzes.

9.lpp.

Margrietiņa svin jubileju

Šonedēļ jubilejas noskaņas valda vienā no vecākajām pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēm – Margrietiņā, kas dibināta pirms 50 gadiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: