14. decembrī Piltenes Kultūras namā plkst. 19 notiks Piltenes amatierteātra 10 gadu jubilejas pasākums "Teātris un dzīve". Kopš dibināšanas kolektīvā darbojas Ilze Celma, Kristīne Zāle, Zaiga Miķelsone, Antra Krauze un teātra režisore Zane Pamše.

Pirmajā sezonā piltenieki iestudēja skeču "Labs raksturs" un izrādi "Čaukstenes", viesojās Popē un piedalījās Piltenes Pilsētas svētkos. Nākamajā gadā teātra ļaudis iesaistījās Piltenē rīkotajā pasākumā "Dziesma visām paaudzēm", pilsētas lielajā talkā un iestudēja režisores Zanes Pamšes sacerēto lugu "Sievietes, sievietes"; izrādot fragmentu no "Skroderdienām Silmačos" aktieriem pievienojas arī toreizējais Piltenes domes vadītājs Jānis Abakuks. Trešajā sezonā aktieru grupa tiek pat līdz televīzijai, raidījumā "Spici triki" saņem dāvanas, iestudē Blaumaņa lugu "No saldenās pudeles".

 

Turpmākajos gados piltenieki uzstājas Kuldīgā, Ugālē, Užavā, Vārmē, Vārvē, Puzē, Jūrkalnē, Skrundā, Ancē, piedalās amatierteātru skatē un festivālos "Noņem masku!". Režisore Zane Pamše regulāri raksta lugas, izrādes iestudē arī Kristīne Zāle, kuru Kultūras koledžā apguva režiju. Aktieri iesaistās "Pagasta dienas" pasākumos Ventspilī un ielīgošanā Brīvdabas muzejā Rīgā.

 

Sestdien, svinot kolektīva desmito dzimšanas dienu, piltenieki izrādīs fragmentus no vairākām šo gadu laikā iestudētajām lugām, aicinot skatītājus kopā ar viņiem priecāties par teātra mākslas daudzveidīgajām šķautnēm.

 

Piltenes amatierteātra režisore Zane Pamše par savu kolektīvu saka: "Tas ir mērķtiecīgs un radošs, aktieri ļoti alkst pilnveidoties. Esmu secinājusi, ka teātra spēle daudziem pilteniekiem ļāvusi noticēt saviem spēkiem un atvērties jauniem izaicinājumiem. Tā, kāds no aktierim sāka studēt, cits iesaistījās uzņēmējdarbībā, un par to ir divkāršs prieks."

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: