Jaunieši tiek aicināti piedalīties eseju konkursā un izteikt savu viedokli par tēmām, kas skar demokrātijas dažādos aspektus.

Konkursa mērķis ir veicināt jauniešus domāt par sabiedrību, vērtēt demokrātijas procesus, kā arī piedāvāt risinājumus pozitīvām pārmaiņām.

Esejas jaunieši ir aicināti iesūtīt līdz šī gada 5.oktobrim uz e-pasta adresi essay@tvweb.lv par trim galvenajām konkursa tēmām: Kā jaunietis var mainīt pasauli? Kādai ir jābūt sabiedrībai demokrātiskā valstī? Mediji un sabiedrības izvēle – kā mediji ietekmē izvēles brīvību? Katram jaunietim ir iespēja izvēlēties sev tuvāko tēmu  un ar savās pārdomām, kritiku un ierosinājumiem dalīties ar plašāku auditoriju.

Iesūtītās esejas vērtēs projekta „Jaunieši par demokrātiju” dalībnieki, kā arī piesaistītie skolotāji no dažādām Rīgas skolām. Jauniešu iesūtītās esejas tiks vērtētas pēc diviem galvenajiem  kritērijiem – satura kvalitāte un rekomendāciju lietderība – tātad pašu jauniešu radošie piedāvājumi, lai veicinātu demokrātiju sabiedrībā, kurā dzīvojam.  Labākās esejas tiks publicētas interneta portālā www.tvweb-lv.eu. Uzvarētāji tiks godalgoti ar vērtīgām balvām no konkursa atbalstītājiem: izdevniecības „Zvaigzne ABC”, Kinoteātra „Cinamon”, abonēšanas aģentūras „SPKS” un kafejnīcas „Don Donulis”.

Par projektu:


“Jaunieši par demokrātiju” jeb „Youth for Democracy” (2010. gada marts - decembris) ir starptautisks projekts, kura galvenie mērķi ir veicināt jauniešu līdzdalību pārstāvnieciskās demokrātijas mehānismos gan nacionālā, gan Eiropas līmenī; izzināt jauniešu viedokli par iespējām panākt pozitīvas izmaiņas, kā arī salīdzināt jauniešu ieskatus par demokrātijas procesiem Latvijā un Lietuvā, rosinot jauniešu abpusēju sadarbību.

Projekta ietvaros  tiek īstenotas dažādas aktivitātes – jauniešu diskusijas Latvijas un Lietuvas skolās, Eiropas Savienības iestādes simulācijas spēle Viļņā, video sižetu veidošana par līderības un demokrātijas jautājumiem, eseju konkurss, on-line diskusijas portālā www.tvweb-lv.eu, kā arī Jauniešu forums Rīgā projekta noslēgumā. Projekta “Jaunieši par demokrātiju” īstenošanā līdzdarbojas četras organizācijas no Latvijas un Lietuvas: Biedrība „NEXT MEDIA GROUP”, Klubs „Māja” – jaunatne vienotai, “KAKAVA”, “Nendre”  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: