Basketbola klubs "Ventspils" panācis vienošanos ar amerikāņu uzbrucēju Rašadu Andersonu.

Līdz ar 26 gadus vecā Andersona pievienošanos "Ventspils" sastāva komplektācija jaunajai sezonai ir pabeigta.

Andersons ir pieredzējis spēlētājs un tiek raksturots kā ļoti labs snaiperis, kurš spēj gūt punktus dažādās spēļu situācijās.

Andersons basketbolista karjeru uzsāka Konektikutas koledžā, to absolvējot 2006.gadā. Kopā ar savu koledžas komandu uzbrucējs 2004.gadā ieguva Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempiona titulu.

2006./07.gada sezonā Andersons devās uz Eiropu, lai pievienotos Grieķijas komandai "Egaleo", kuras rindās 26 aizvadītajās spēlēs vidēji guva 14,1 punktu. Nākamajā sezonā uzbrucējs devās uz Itālijas vienību "Livorno Basket", kuras sastāvā aizvadīja 30 mačus, vidēji gūstot 18,2 punktus. Savukārt 2008./09.gada sezonā Andersons pievienojās citai Itālijas komandai Udīnes "Snaidero", aizvadot 25 spēles un vidēji ik mačā gūstot 18,2 punktus.

2009.gadā Andersons atgriezās Amerikā un tika iekļauts Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) Attīstības līgas komandā Aiovas "Energy", kuras rindās viņš aizvadīja 16 spēles, vidēji gūstot 9,3 punktus. Vēlāk Andersons pārcēlās uz citu NBA Attīstības līgas klubu Fortveinas "MA", tomēr pēc astoņām nospēlētām spēlēm, kurās vidēji guva 16,1 punktu, uzbrucējs atgriezās Eiropā un sezonas vidū pievienojās Itālijas klubam Kremonas "Venoli".

"Venoli" sastāvā Andersons aizvadīja 14 spēles, vidēji laukumā pavadot 27,1 minūti un gūstot 12,1 punktu.

Kā ziņots, "Ventspils" vienībai ir līgumsaistības arī ar Jāni Strēlnieku, Ronaldu Zaķi, Mārtiņu Meieru, Artūru Strēlnieku, Artūru Bērziņu, Lauri Blauu, Akseli Vairogu, Māri Gulbi, Adrijas basketbola līgas aizvadītās sezonas vērtīgāko spēlētāju Česteru Meisonu, lietuvieti Sauļus Kuzminski un serbu centra spēlētāju Vladimiru Štimacu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: