Pagājušajā nedēļā Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas darbinieki kopīgi ar Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas speciālistiem veica pārbaudi kādā Ventspils novada Jauniešu interešu centrā, apturot pokera turnīru.

 "Ierodoties jauniešu centrā, tika konstatēts, ka tur tiek organizēts pokera turnīrs. Pokera turnīrā piedalījās 13 jaunieši, no kuriem astoņi bija nepilngadīgi, bet jaunākajam no tiem - tikai desmit gadi," stāstīja inspekcijas priekšniece Birne.

Par konstatēto faktu uzsākta administratīvā lietvedība un līdz lēmuma pieņemšanai izņemti spēles līdzekļi - kārtis un žetonu komplekts. Pokers ir azartspēle, ko Latvijas teritorijā atļauts spēlēt Azartspēļu un izložu likumā noteiktajā kārtībā.

Azartspēlēs aizliegts piedalīties nepilngadīgajiem. Īpaši pedagogi un bērnu vecāki aicināti pievērst uzmanību tam, ar ko un kādā veidā nepilngadīgie pavada savu brīvo laiku. Par notikušo atbildība jāuzņemas pieaugušajiem, kas savas nezināšanas, neinformētības vai bezatbildības dēļ atbalstīja šī turnīra organizēšanu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: