Pateicoties Vadima Jančuka un Jurija Žigajeva precīzajiem sitieniem, FK Ventspils Latvijas virslīgas mačā ar 2:1 pieveica Rīgas Daugavu, tā turpinot pakaļdzīšanos līderei Skonto.

Pirmās 20 spēles minūtes ritēja līdzīga cīņa, abas komandas centās aktīvi veidot iespējas, taču bīstamu momentu kā nebija, tā nebija. Puslaika otrā daļa jau bija krietni aizraujošāka. Pirmā uzsprāga "Ventspils", kam bija trīs labi momenti pēc kārtas, taču ne Turkovam divreiz, ne Žigajevam vienreiz savus momentus pārvērst rezultātā neizdevās. Jāuzteic arī "Daugavas" darbība savā laukuma galā, neitralizējot ventspilnieku mēģinājumus atklāt rēķinu.

Ventspilnieku uzplaiksnījumam sekoja rīdzinieku - labs moments bija Tamošauskam, kurš pēc Borovska piespēles no pretējās malas nespēja raidīt bumbu vārtos no to priekšas. Pašā pirmā puslaika izskaņā Jančuks uzsāka sadarbību, saspēlējoties ar Žigajevu un Turkovu un pats saņemot bumbu aptuveni 11 metrus no vārtiem, kad raidīja to vārtos - 1:0.

Neilgi pēc otrā puslaika sākuma rīdzinieki rezultātu izlīdzināja, kad "Ventspilij" gadījās negadījums pie saviem vārtiem, un bumba ielidoja tuvajā vārtu stūrī. Pavisam īsu mirkli vajadzēja ventspilniekiem, lai atkal panāktu vadību - pēc dažādiem notikumiem laukuma centrā Žigajevs izskrēja viens pret vienu ar aizsargu un vārtsargu un no labās puses raidīja bumbu vārtos - 2:1. Spēle turpinājās ar vienu momentu pēc otra - vispirms no vārtu priekšas garām sita viesi, bet jau nākamajā uzbrukumā līdzīgā situācijā nonāca ventspilnieki. 59. minūtē Suhanovs saņēma piespēli pie labā vārtu staba un raidīja to uzreiz no gaisa pa vārtiem taču neprecīzi.

Protams, visa mača garumā vienādu tempu noturēt nav iespējams, un, tuvojoties 70. minūtei, temps jūtami kritās. Pēc apmēram desmit minūšu "pauzes" komandas atkal pamodās, ik pa laikam saasinot situāciju pie vieniem vai otriem vārtiem.

84. minūtē pēc stūra sitiena viens no "Daugavas" spēlētājiem trāpīja pa vārtu stabu, bet Lukšim, kurš bija gatavs sist pa atlēkušo bumbu, pēdējā brīdī ventspilnieku aizsargs nocēla šo bumbu. Rīdzinieki pastiprināja uzbrukumu arī ar maiņām un pamazām, bet pamatīgi pārņēma iniciatīvu laukumā. 89. minūtē Perepļotkins no metriem 16 spēcīgi un precīzi sita, taču Uvarenko glāba, izsitot bumbu ārpus laukuma. "Daugavas" spiediens turpinājās, taču rezultātu mainīt nespēja, un ventspilnieki svinēja uzvaru ar 2:1.

Sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: