Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ronītis Villijs devies brīvībā

Rīgas zoodārzā izaugušais pelēkais ronītis Villijs vakar netālu no Ventspils piejūras krastiem palaists brīvībā. Vienlaikus Ventspils saņēma roņiem draudzīgākās pilsētas sertifikātu. To pilsētas mēram Aivaram Lembergam svinīgi pasniedza Rīgas Zoodārza runasvīrs Ingmārs Līdaka.

Testē rekonstruēto Ledus halli

Vakar jaunie hokejisti un daiļslidotāji pirmo reizi tikuši rekonstruētajā Ledus hallē, kur testēja jauno ledus laukumu.

2.lpp. Viedoklis: „Diletantisms”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Ar kaut ko dzīvē ir jāsāk, lai apgūtu un uzkrātu darbam un karjerai vajadzīgo pieredzi. Taču grūti būs atrast citu valsti pasaulē, kur iesācējus liek par ministriem, kur iesācēji vada tādas svarīgas jomas valstī kā izglītība, pašvaldības un tamlīdzīgi. Mums faktiski nav tāds ministra krēsls, kurā ik pa laikam nav iesēdināts kāds diletants. Kurš, redziet, nācis mācīties jeb apgūt un iepazīties ar viņam uzticēto nozari. »

3.lpp.

Atgriežas, lai uzlabotu apgūto

Jau otro gadu Ventspils Augstskolas Mūžizglītības centrā ieradušies četri tulkotāji no Eiropas Komisijas, lai papildinātu savas latviešu valodas zināšanas, kas tiem nepieciešamas, ikdienā Briselē tulkojot dažādus dokumentus.

4.lpp. Novadā. Kapteinis kopj bišu namiņus

Tur ir pagrabs, malciņa smuki sakrauta, te garāža, te sēta, te bišu namiņi – savu saimniecību Liepenē laikrakstam laipni izrāda kuģīša Hercogs Jēkabs kapteinis Gunārs Dāvids. Viņš ar savu īpašumu Smilkši ir viens no skates Tārgales sakoptā sēta 2013 laureātiem.

5.lpp. Politika. Politikas aktuālitāte nr. 1: top 2014. gada budžets

Turpinot diskusiju par nākamā gada valsts budžetu, valdība šonedēļ apstiprināja jauno darbaspēka nodokļu sadales modeli. Tajā pašā laikā tiek apsvērta vairāku jaunu nodokļu un nodevu ieviešana. Lai arī finanšu ministrs papildu ieņēmumu meklējumus sauc par «fiskālās telpas paplašināšanu», pēc būtības aiz šiem vārdiem slēpjas nodokļa sloga palielināšana.

Ķīlis vēl izgāž žulti uz Ventspili

Roberts Ķīlis, kurš dzērumā izraisīja avāriju un nu ar kaunu pametis arī Izglītības un zinātnes ministra padomnieka amatu, aizejot vēl kārtējo reizi paguvis iedzeltventspilniekiem par tehnikuma projektu.

6.lpp. Sports. Basketbolisti papildinās un sāk spēlēt

Šodien pirmo pārbaudes spēli, gatavojoties jaunajai sezonai, aizvadīs basketbola klubs Ventspils, kas šonedēļ arī paziņojis par vēl vienu papildinājumu sastāva garajā galā.

No sporta aerobikas līdz salsai

Ventspils klubam Skaistums un Grācija šomēnes aprit 20 gadi. Pa šiem gadiem klubs ir sagatavojis sporta aerobikas čempionu un vairākas pasaules līmeņa modeles.

7.lpp. Veselības aprūpe. Pacientu tiesības un pašiniciatīva

Ir ģimenes ārsti, kuri savus pacientus mudina sargāt veselību un veikt dažādas pārbaudes, taču reizēm pacientiem pašiem jāizrāda iniciatīva. Bezmaksas profilaktiskā apskate, pirmā palīdzība traumu gadījumos un konsultācijas veselības jautājumos ir tikai daži no pakalpojumiem, kurus pacientiem ir tiesības saņemt.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: