Sestdien, 24. augustā, tiks dots starts nu jau Latvijas nūjošanas 4. festivālam Ventspilī. 

Nūjošana ar katru gadu kļūst populārāka iedzīvotāju vidū, kas kā aktīvs brīvā laika pavadīšanas veids šobrīd Latvijā un Ventspilī aizrauj aizvien vairāk cilvēku. Nūjošana dod cilvēkiem iespēju būt kopā ar veselīga dzīvesveida aktīvistiem izbaudīt kopības sajūtu un iegūt jaunus domubiedrus. Ikdienā dažādos kolektīvos mēs satiekam savus kolēģus vai domubiedrus, bet kopības sajūtu vislabāk var izjust, sasniedzot kopēju mērķi vai izaicinājumu, un tas būs iespējams arī Latvijas nūjošanas 4. festivālā Ventspilī. Pasākumā īpaši tiek aicināti pieteikties kolektīvi – darba, pašdarbnieku, nodibinājumu, iestāžu vai kāda cita komanda, kuru vieno kopējs nosaukums un vēlme nūjot un lieliski pavadīt laiku aktīvā atpūtā.

 

Šogad aprit 25 gadi kopš 1988. gadā uzņemta senākā zināmā nūjošanas fotogrāfija – pirmais plašāk zināmais publiskais nūjošanas gājiens. Atzīmējot šo jubileju, Nūjo.lv komanda un organizatori aicina Ventspils Nūjošanas festivāla dalībniekus tērpties 80-to gadu stila sporta tērpos. 80-to gadu stilā tērptie nūjotāji Ventspils nūjošanas festivālā tiks aicināti uz tērpu parādi, lai citiem demonstrētu savu 80-to gadu sporta modes garšu un pretendētu uz Stilīgākā 80-to gadu nūjotāja balvām. Nūjo.lv, kā arī pasākuma organizatori un atbalstītāji pasniegs speciālas balvas 10 efektīvākajiem tērpu īpašniekiem.

 

Piedalīties festivālā var ikviens – neatkarīgi no vecuma. Dalībnieki, kuri dzimuši 2007. gadā un jaunāki, distancē dodas kopā ar vecākiem.

 

Pieteikšanās notiek mājaslapā www.nujosanasfestivals.lv, sadaļā Reģistrēšanās.

 

Komandas var reģistrēt, zvanot Aigaram Matisonam (tālr. 29217674) un aizpildot klātienes reģistrācijas formu.

 

Sacensību dienā nūjas varēs arī iznomāt. Dalībniekiem, kuriem tas nepieciešams, Piedzīvojumu parkā 24. augustā no plkst. 10.30 līdz 11.30 tiks piedāvāts apgūt nūjošanas tehniku instruktoru vadībā. Plkst. 11.30 – dalībnieku iesildīšanās profesionālās nūjotājas Lindas Andrusas vadībā.

 

Starts tiks dots plkst. 12.00 Piedzīvojumu parkā, bet pirms starta no plkst. 11.45 līdz 11.55 notiks tērpu demonstrēšana pie Piedzīvojuma parka galvenās ieejas.

 

Katram dalībniekam būs čips, lai varētu uzzināt savu laiku, kas pavadīts trasē. Tas ir katra paša zināšanai, lai varētu salīdzināt ar iepriekšējo trīs festivālu rezultātiem.

 

Trases viens aplis ir 5,3km, kas ved caur pilsētas centram. Izturīgākie varēs veikt arī divus apļus – 10,6 km. Trasē nūjotājus sagaidīs dažādi muzikāli pārsteigumi.

 

Notiks arī sacensības „SUPER SPRINTS" – sacensības 200m nūjošanā pret kalnu no plkst. 11.00 līdz 14.00.

 

Katrs finišētājs kā apliecinājumu par piedalīšanos Latvijas nūjošanas 4. festivālā Ventspilī saņems hūti un īpašu festivāla nozīmīti.

 

Īpašs pārsteigums gaida lielākās komandas, kas saņems pateicības un pārsteigumu balvas.

 

Šogad gan dalībniekus, gan viņu atbalstītājus un līdzjutējus priecēs mūzikas grupa „Credo” (13:00-14:00), tāpat dalībnieki atjaunot trasē iztērēto enerģiju varēs, baudot spēcinošu zupu un lielo festivāla kūku.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: