Dalībai Ventspils starptautiskajā ziedu paklāju festivālā, kurš norisināsies jau trīspadsmito reizi un, kā ierasts, notiks Ostas ielas promenādē no 2. līdz 4. augustam Ventspils Pilsētas svētku ietvaros, pieteikušās 39 floristu komandas no 4 valstīm.

Pieaugušo konkurencē festivālā piedalīsies 35 komandas, no kurām 28 pārstāvēs Latviju, 2 – Krieviju, 3 – Lietuvu un 2 Baltkrieviju. Savukārt jauniešu grupā savus ziedu paklājus veidos 4 komandas, visas no Latvijas. Katrā komandā darbosies ne vairāk kā 5 cilvēki.

Šogad ziedu paklāju devīze būs "Portus Winda" jeb Ventspils osta. Festivāls šogad notiek par godu Ventspils ostas 750. gadadienai. Pirmā zināmā informācija par Ventspils ostu datēta ar 1263. gadu; šajā dokumentā, kas ir latīņu valodā, Ventspils osta minēta kā „Portus Winda”, tāpēc arī šī gada ziedu paklāju festivālam izvēlēta šāda devīze. Festivāla dalībniekiem būs jāveido 6 kvadrātmetrus lieli taisnstūra formas ziedu paklāji.

Savus darbus komandas sāks veidot piektdienas, 2.augusta, rītā. Sestdien, 3.augustā, no 9.00 līdz 11.00 paklājus vērtēs žūrija, bet no 11.00 līdz 15.00 savu viedokli varēs izteikt skatītāji.

Ziedu paklāju festivālu organizē pašvaldības SIA ”Ventspils labiekārtošanas kombināts’’, festivālu atbalsta Rionas Ēces floristikas meistardarbnīca “Ziedu dizains”, Ritas Garaissils ziedu kārtošanas skola, z/s ’’Sarmas 7’’, z/s “Bērziņi”, SIA ’’Shetelig Latvija’’ un Piejūras Brīvdabas muzejs.

Starptautiskais ziedu paklāju festivāls ik gadu piesaista lielu dalībnieku un skatītāju uzmanību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: