Ventspilī, sērfotāju pludmales zonā ar Ventspils pilsētas domes atbalstu norisinājās Latvijas un Baltijas čempionāta ūdensmotocikliem 2. posms.

Sacensības Ventspilī vienmēr pulcē visus stiprākos braucējus ūdensmotociklu sportā Baltijā un Krievijā. Arī šoreiz ieradās stiprākie un drosmīgākie prestižāko klašu pārstāvji no Krievijas, Igaunijas un Latvijas. Laika apstākļi Ventspilī nekad nav plānojami iepriekš, tas vienmēr prasa papildu plānošanu drošības pasākumu veikšanai, tieši tāpēc, zinot Ventspils pilsētas vēlmi savus iedzīvotājus un viesus priecēt ar šīm sacensībām, sacensību organizatori šogad ir iegādājušies īpašu glābšanas aprīkojumu un īpaši apmācījuši personālu, kurš nodrošina tiesāšanas un glābšanas darbus uz ūdens.

Sagatavojot trasi plkst. 6.00 no rīta, sacensību vietā jau bija ieradusies Ventspils pašvaldības policija, lai pārbaudītu, vai viss norit plānotā un saskaņotā kārtībā.

Sacensības Latvijā notiek arī junioru klasēs, kas ļauj piedalīties sportistiem no 8 gadu vecuma, tāpēc nedaudz bažas sagādāja tieši tas, kā šogad tiks galā ar viļņiem tieši šīs klases pārstāvji. Ūdens temperatūra šoreiz bija tikai +14 grādi, kas dienas beigās nokritās līdz +11 grādiem. Žēl tos, kuri neredzēja, kā mazie ķipari cīnījās par Ventspils pilsētas sagādātajām balvām, pārvarot viļņus un auksto ūdeni. Kā kompensāciju par izturību mazie sportisti varēja iet izpriecāties un sasildīties Ventspils pludmales akvaparkā.

Visās pieaugušo sportistu klasēs norisinājās spraiga cīņa starp Latvijas, Igaunijas un Krievijas sportistiem, un rezultāti ļāva kāpt uz goda pjedestāla visu valstu pārstāvjiem.

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: