Pusotrs metrs un viena vieta no Pasaules Universiādes medaļas šķēpmešanā šķīra Gundegu Grīvu, savukārt viņās māsa Māra bija astotā tāllēkšanā un kvalificējās trīssoļlēkšanas finālam.

Pirmās divas vietas šķēpmešanā Kazaņā jau faktiski bija rezervējušas mājinieces Marija Abakumova (65,12 m) un Viktorija Sudaruškina (62,68 m). Gundega ilgu laiku 53,71 metrus tālu metienu bija kā trešā, bet sacensību nobeigumā viņu tomēr apsteidza Elizabete Eberle no Austrija (55,02). Gundegas ceturtā vieta ir pagaidām labākais latviešu vieglatlētu panākums Kazaņā. Pirms diviem gadiem Šeņžaņā Gundega bija tikai 11. vietā ( 48,06 m).

Māra Grīva izcīnījusi astoto vietu tāllēkšanā. Savā tālākajā lēcienā Māra sasniedza 6,29 metru atzīmi. Finālā vairākas sportistes uzrādīja ļoti blīvus rezultātus, jo astoto vietu no ceturtās šķīra vien septiņi centimetri. Par uzvarētāju kļuva Darja Klišina no Krievijas - 6,90 metri. Trīssoļlēkšanā viņa aizlēca tieši 13 metrus un kvalificējās finālsacensībām ar 11. labāko rezultātu. Finālsacensības risināsies ceturtdien.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: