Šodien Vācijas pilsētā Minhenē risināsies FIBA Izaicinājuma kausa grupu izloze, kurā savus pretiniekus uzzinās arī Latvijas vicečempioni BK Ventspils, kurus turnīra organizatori ielikuši pirmajā grozā, kopā ar divām beļģu un vienu franču komandu.

Bez ventspilniekiem pirmajā grozā ir arī Beļģijas čempionāta pusfinālisti Okapi Aalstar un Antwerp Giants, kas iepriekšējā sezonā finišēja ceturtdaļfinālā, kā arī Francijas čempionāta pusfinālisti un regulārās sezonas ceturtās vietas ieguvēji Chalon Basket.

 

Līdz ar to no šīs komandas BK Ventspils nevar trāpīties turnīra pirmajā posmā. No otrā groza pretī var nākt kaimiņi Tartu Rock, pazīstamie somi Kataja Basket, franču Dijon Basket un Itālijas Pallacanestro Reggiana, ko ventspilnieki labāk pazīst kā Reggio Emilia. Trešajā grozā atrodami uzreiz trīs Holandes klubi – ZZ Leiden (čempioni), Shoeters Den Bosh (pusfinālisti) un Groningen (pusfinālisti) - , kā arī zviedru Sodertalje Basket. Ceturtajā grozā organizatori ielikuši austriešu čempionus Zepter Viena, Māra Ļaksas un Jāņa Umbraško klubu Tarvas no Igaunijas, Somijas KTP Basket (finālisti) un Dānijas čempionus Bakken Bears.

 

Šis komandas veidos Izaicinājuma kausa 1. Konferenci (tās dalītas pēc ģeogrāfiskā principa), bet vēl 16 komandas būs 2. Konferencē.

 

FIBA Izaicinājuma kausa izlozes grozi

Konference 1

Seed I

BK Ventspils

Antwerp G.

Okapi Aaalstar

Cholet Basket

Seed II

Kataja Basket

Tartu Rock

Dijon Basket

Pallacan. Reggiana

Seed III

ZZ Leiden

Södertälje Basket

Shoeters D.Bosch

GasTerra Flames

Seed IV

Rakvere Tarvas

Zepter Vienna

Bakken Bears

KTP-Basket

Konference 2

Seed I

Krka Novo Mesto

Krasnye Krylia

Szolnoki Olaj

Triumph Lyubertsy

Seed II

Tsmoki Minsk

Gaz Metan Medias

Tofas Sports Club

Atomerömü

Seed III

L-V Körmend

Ural Ekaterinburg

Rilski Sportist

RH Gaziantep B.

Seed IV

BC Kyiv

Jaszerberenyi K.

BC Mures

CSM Oradea

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: