Šodien vidusskolas absolventi visā Latvijā saņems sertifikātus ar eksāmena rezultātiem.

Valsts izglītības satura centrs šodien izsniegs 24 222 sertifikātus par vispārējo vidējo izglītību, liecina VISC apkopotā informācija.

Dati par piedalīšanos 2012./2013. mācību gada centralizētajos eksāmenos liecina, ka obligāto centralizēto eksāmenu latviešu valodā kārtojuši 17 985 izglītojamie no 20 151 pieteikušā, bet vienam bijis nepietiekams vērtējums. Tikmēr obligāto centralizēto eksāmenu matemātikā kārtojuši 17 777 jaunieši no 20 088 pieteikušajiem, bet nepietiekams vērtējums bijis 132 izglītojamiem.

Angļu valodas eksāmenu kārtojuši 16 968 cilvēki, Latvijas un pasaules vēstures - 6033, krievu valodas - 2610, bioloģijas - 1281, fizikas - 1122, ķīmijas - 533, vācu valodas - 227, bet franču valodas eksāmenu kārtojuši vien 53 izglītojamie.

Savukārt dati par katrā eksāmenā iegūtajiem vidējiem sasniegumiem rāda, ka nevienā no eksāmeniem vidējie rādījumi nav pārsnieguši 70% robežu. Vislabāk skolēniem veicies tādos eksāmenos kā bioloģija, franču valoda, vācu valoda, ķīmija un krievu valoda. Šajos eksāmenos vidējie sasniegumi ir virs 60%.

Vidējie sasniegumi virs 50% ir latviešu valodas eksāmenā, angļu valodas eksāmenā un fizikas eksāmenā. Vissliktāk vidusskolēniem veicies matemātikas un Latvijas un pasaules vēstures eksāmenā, kuros vidējie rezultāti ir zem 40% līmeņa. Detalizētāka informācija par valsts pārbaudījumu rezultātiem būs pieejama septembra beigās, norāda VISC.

Kā iepriekš sacīja VISC sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Ilgaža, tad vidusskolēniem sertifikātus ar eksāmena rezultātiem šogad izsniedz ātrāk nekā pērn, kad tas notika 10. jūlijā. Ņemot vērā to, ka angļu valodas eksāmens bija martā, rezultātus varot izdot ātrāk.

Pēc sertifikāta saņemšanas skolēni mēneša laikā varēs iesniegt apelāciju, ja neapmierinās esošais vērtējums. VISC aicina darīt to pēc iespējas ātrāk, jo pēc iesnieguma saņemšanas VISC ir mēnesis laika tā vērtēšanai.

Šajā mācību gadā visi eksāmeni skolēniem ir noritējuši bez problēmām un sūdzības par eksāmena norisi neesot saņemtas.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: