Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidātu sarakstu papildinājis BK Ventspils spēka uzbrucējs Ronalds Zaķis.

Zaķis ieņemšot savainotā Dāvja Bertāna vietu. Latvijas vīriešu valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis: "Ronalds Zaķis valstsvienībā spēlēja 2010.gadā, bet smaga savainojuma dēļ nākamajā vasarā nevarēja piedalīties Eiropas čempionāta finālturnīrā Lietuvā. Pēdējās sezonas viņam nav bijušas vieglas, taču izskatās, ka savainojuma sekas ir pārvarētas un Ronalds ir ļoti motivēts pierādīt, ka var spēlēt augstā līmenī. Manuprāt, savas labākās spēles viņš vēl nav nospēlējis. Pēc Dāvja Bertāna iziešanas no ierindas viena vieta kandidātu sarakstā palika brīva. Ceru, ka komandai noderēs Zaķa universālisms un enerģija."

Līdz ar to Latvijas izlases kandidātu sarakstā atkal ir 17 basketbolisti. Cceturtdien izlases kandidātu sarakstu oficiāli papildināja Armands Šķēle, bet no pretendentiem uz vietu izlasē svītrots komandas pēdējo gadu kapteinis Edgars Jeromanovs.

Valstsvienības treniņnometne sāksies 18.jūlijā. Eiropas čempionāts Slovēnijā notiks no 4.līdz 22.septembrim.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidāti:

Jānis Strēlnieks (Sanktpēterburgas "Spartak", Krievija), Armands Šķēle (Tallinas "Kalev"/"Cramo"), Jānis Blūms (Viļņas "Lietuvos rytas", Lietuva), Žanis Peiners ("Latvijas Universitāte"), Dairis Bertāns, Kristaps Janičenoks, Kaspars Bērziņš,  Artūrs Bērziņš (visi - "VEF Rīga"), Rihards Kuksiks (Kijevas "Budiveļņik", Ukraina), Mārtiņš Laksa, Jānis Timma,  (abi "Ventspils"), Mārtiņš Meiers (MCB Vācija), Mareks Mejeris ("Knet", Spānija), Rolands Freimanis (Montegranaro "Sutor", Itālija), Andrejs Šeļakovs ("Melilla", Spānija), Ronalds Zaķis ("Ventspils", Andris Biedriņš (Goldensteitas "Warriors", NBA).

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: