Latvijas futbola čempionāta - "LMT Virslīgas" - otrā riņķa pēdējās kārtas spēlē svētdien futbola klubs "Ventspils" ar 0:1 zaudēja līdervienībai "Skonto".

 Šajā mačā vienīgos vārtus 30.minūtē guva Ruslans Mingazovs.

Spēli daudz sekmīgāk iesāka "Ventspils" futbolisti. Devītajā minūtē pēc Artūra Zjuzina piespēles Aleksejs Višņakovs nokļuva viens pret "Skonto" komandas vārtiem, bet raidīja bumbu nedaudz pāri vārtiem. Vēl pēc brīža arī Jurijs Žigajevs nespēja atklāt spēles rezultātu. "Ventspils" futbolisti izveidoja vēl vairākas vārtu gūšanas iespējas, bet rezultātu atklāja tieši "Skonto", kad 30.minūtē Mingazovs raidīja bumbu vārtos no aptuveni 30 metriem.

Pirmais puslaiks aizritēja līdzīgā cīņā, bet otrajā puslaikā lielu daļu laika laukumā dominēja "Ventspils" futbolisti, kas gan vārtus gūt tā arī nespēja. Ļoti reāla iespēja gūt vārtus "Ventspils" komandai bija 84.minūtē, tomēr pēc Žigajeva centrējuma Eduardam Višņakovam tikai pāris centimetru pietrūka, lai aizsniegtos līdz bumbai un ieraidītu to vārtos. Vairākas vārtu gūšanas iespējas bija arī "Skonto" vienībai, tomēr rezultāts tā arī nemainījās un mājinieki izcīnīja panākumu.

Līdz ar to pirms pēdējā, trešā apļa spēlēm "Skonto" komandai ir 47 punkti, bet "Ventspils" vienība atpaliek par sešiem punktiem.

Punktus zaudēja Daugavpils "Daugava" komanda, kas izbraukumā nespēja nosargāt pārsvaru 2:0 un 3:1, nospēlējot 3:3 (2:0) ar "Jelgava" vienību.

Šajā mačā "Daugava" rindās precīzi bija Valērijs Afanasjevs, Vladimirs Volkovs un gruzīns Mamuka Gongadze. Savukārt jelgavniekiem visus trīs vārtus guva Vladislavs Kozlovs, kurš pēdējos divus precīzos raidījumus izpildīja tikai 89. un 90.minūtē.

Neizšķirti cīnījās arī "Jūrmala-VV" un Rēzeknes "Blāzma" komandas. Kaut "Blāzma" jau pirmā puslaika vidū palika mazākumā, mačs noslēdzās 0:0.

Dramatiski aizritēja arī "Olimps"/RFS un "Jaunība" komandu spēle, kas noslēdzās ar rezultātu 2:2 (1:0). Spēles rezultātu atklāja "Olimps"/RFS futbolists Oleksandrs Nazarčuks, bet pēc Māria Savinova precīziem sitieniem 65. un 83.minūtē vadību jau pārņēma "Jaunība". Tomēr pārsvaru tā nespēja noturēt un jau kompensācijas laikā U-17 izlases futbolists Valērijs Šabala panāca izlīdzinājumu.

Savukārt vēl vienā cīņā "Liepājas metalurgs" ar 4:0 (3:0) izbraukumā pārliecinoši pieveica Ventspils "Tranzit" vienību.

Līdz ar to "Liepājas metalurgs" ar 39 punktiem nostiprinājās trešajā vietā, bet "Daugava" ar 34 punktiem saglabāja ceturto pozīciju.

Piektajā vietā esošās "Jūrmalas-VV" kontā ir 24 punkti, 17 punktus izcīnījusi "Jelgava", bet 14 punkti ir "Blāzmas" rēķinā. "Olimps"/RFS ar 13 punktiem pacēlās uz astoto vietu, bet "Tranzit" un "Jaunība" komandām tagad ir pa 12 punktiem.

Latvijas čempionāta trešais riņķis sāksies nākamajā nedēļas nogalē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: