Mūsu kluba Karters braucēji dominēja gan Latvijas, gan Baltijas čempionātā, izcīnot lielāko daļu godalgu vairākās meistarības un vecuma klasēs.

Jelgavā, Priežkalnu trasē, tika pielikts punkts šīs sezonas Latvijas un Baltijas čempionātam. Latvijas čempionātā braucējiem nācās aizvadīt sešu posmu sacensības, bet Baltijas kausā labākie tika noteikti pēc četriem posmiem.

Latvijas čempionāta prestižākajā klasē E elite tika kronēts jauns čempions – mūsu Ansis Dermaks. Pirms pēdējā posma iegūt čempiona titulu Dermakam varēja patraucēt bijušais šīs klases čempions, arī Kartera braucējs, Pāvels Griškovs. Šoreiz cīņa izpalika, jo Griškovs neieradās uz pēdējā posma sacensībām. Tas nozīmēja, ka Dermaks jau automātiski kļuva par Latvijas čempionu, jo kopvērtējumā tika ņemti vērā pieci labākie no sešiem sacensību posmiem. Neskatoties uz neierašanos, Griškovam izdevās iegūt otro vietu kopvērtējumā, bet trešo vietu izcīnīja pagājušā gada čempions – ugālnieks un kluba Karters vadītājs Kristaps Skudra.

Par Latvijas čempioniem kļuva vēl vairāki Kartera braucēji: Valters Pāvelsons (E eksperti), Kaspars Kuļikovs (E rūķīši) un Ģirts Venškevics (E iesācēji).

Baltijas čempionātā uzvaras laurus plūca arī vairāki mūsu sportisti: Agris Kibars (C klasē), Jānis Lācis (E elite), Armands Paupers (E eksperti), Kaspars Kuļikovs (E rūķīši) un Ģirts Venškevics (E iesācēji). Jāpiebilst, ka Baltijas čempionātā vairāki mūsu vadošie braucēji nestartēja vai arī izlaida kāda posma sacensības, kas kopvērtējumā liedza cīnīties par augstākajām vietām.

Kristaps Skudra Ventas Balsij apstiprināja, ka ar šīm sacensībām šāgada triāla sezona ir noslēgusies. «Galveno uzsvaru šosezon likām uz pasaules čempionātu, kur viss izdevās tā, kā vēlējāmies, – Arvis Dermaks kļuva par pasaules čempionu savā klasē. Tagad aicinām visus Ventspils novada jauniešus pamēģināt savus spēkus veiklības braucienā, kur nav vajadzīgas nekādas iepriekšējas zināšanas un prasmes. Pasākuma mērķis ir iepazīstināt ar triālu, un varbūt pēc tā kādam radīsies interese ar to nodarboties. Iepazīšanās ar triālu notiks septembra beigās vai oktobra sākumā, datums vēl tiks precizēts un visa informācija būs pieejama mūsu mājaslapā www.karters.lv

Latvijas čempionāts triālā 2010

C grupa

1.v. Guntars Mateuss Grobiņas MK 89 p.

2.v. Agris Kibars Karters 74 p

3.v. Mārtiņš Laugalis Grobiņas MK 57 p.

E elite

1.v. Ansis Dermaks Karters 97 p.

2.v. Pāvels Griškovs Karters 89 p.

3.v. Kristaps Skudra Karters 79 p.

E eksperti

1.v. Valters Pāvelsons Karters 91 p.

2.v. Armands Paupers Karters 84 p.

3.v. Mareks Vanags Karters 40 p.

E rūķīši

1.v. Kaspars Kuļikovs Karters 94 p.

2.v. Ralfs Blūmfelds Karters 87 p.

3.v. Rihards Grantiņš Karters 86 p.

E iesācēji

1.v. Ģirts Venškevics Karters 72 p.

2.v. Bruno Krampe Karters 63 p.

3.v. Gunārs Pirjajevs Karters 54 p.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: