Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Aigars Nerips nosaucis 23 basketbolistes, kuras tiks uzaicinātas gatavoties Eiropas 2013.gada čempionātam, un starp tām ir arī ventspilniece Kristīne Silarāja.

„Starp kandidātēm ir visas spēlētājas, kuras cīnījās pagājušajā vasarā un aizvada pilnvērtīgu sezonu klubos. Pēc garāka vai īsāka pārtraukuma atgriežas Elīna Babkina un Aija Brumermane, iesaistām spēlētājas, kuras labi sevi parādījušas sezonas laikā. Turklāt jādomā arī par nākotni, dodot iespēju talantīgajām jaunietēm iepazīt valstsvienībā valdošo gaisotni un prasības. Neoficiālajā komandu rangu tabulā pirms Eiropas čempionāta finālturnīra esam 15.vietā. Šo pozīciju varam uzlabot tikai pašu spēkiem,” skaidro Nerips.

Silarāja spēlējusi dažādu jauniešu izlašu sastāvā, bet Latvijas nacionālajā izlasē līdz šim tālāk par kandidātu sarakstu nav tikusi. Kristīne, kas šogad atgriezās basketbolā pēc gada pārtraukuma, aizvada lielisku sezonu SK Cēsis sastāvā, Latvijas-Igaunijas līgā vidēji mačā izceļoties ar 15,7 punktiem, 7,9 atlēkušajām bumbām (labākais rādītājs komandā) un 2,9 rezultatīvajām piespēlēm.

 

Sarakstā iekļautas desmit basketbolistes, kuras pērn izcīnīja ceļazīmi uz finālturnīru, vēl piecas spēlētājas ar valstsvienības spēļu pieredzi, kā arī astoņas debitantes. Treniņi sāksies 1.maijā, bet Eiropas čempionāts startēs 15.jūnijā. Grupas turnīrā Trelazē Latvijas komanda spēlēs ar Francijas (15.jūnijā), Lielbritānijas (16.) un Serbijas (17.) izlasēm. Trīs labākās komandas iekļūs otrajā posmā, ceturtā brauks mājās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: