Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Tiesībsargs: Ventspils ir labais piemērs

Latvijas Republikas tiesībsargs Juris Jansons, apmeklējot Ventspili, neslēpa, ka pašvaldība ir soli priekšā daudzām citām, tādēļ vairāk ir labās prakses piemēru nekā norādījumu par nepieciešamajiem uzlabojumiem. Biroja darbinieki īpaši uzsver paveikto izglītības pieejamībā, atbalstu trūcīgajiem un maznodrošinātajiem, kā arī kvalitatīvo pašvaldības policijas funkciju izpildi.

Ugunsnelaimēm traģiska nedēļas nogale

Vienas dienas laikā Ventspilī notikuši divi ugunsgrēki, kuros gājuši bojā cilvēki.

2.lpp. Viedoklis: „Ar revolveri somā”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena

«Kurā valstī ir drošāka dzīvošana, kur bērniem drošākas skolas? Tajā, kur pie skolas durvīm sēž dežurants, apkopēja vai kāds cits skolas darbinieks, vai tajā, kur katram skolotājam somā jānēsā ierocis?»

3.lpp.

Pie stūres reibumā sēžas retāk

Ventspils pusē vērojama pozitīva tendence – dzērājšoferu uz ielām un ceļiem kļūst mazāk. 8. marta reids to tikai apliecināja.

4.lpp. Novadā. Rakstniece, kura tulko un zīmē

Puzes pamatskolas audzēkņi tikās ar tulkotāju un rakstnieci Inu Strautnieci.

Irmas tantei te ir silti

Ances sociālajā mājā Ambulance mīt 10 iedzīvotāji – visvairāk veci cilvēki, kuri ar sadzīves rūpēm cenšas tikt galā pašu spēkiem, taču, kad vien nepieciešams, tepat ir sociālā aprūpētāja palīdzība. Arī pagasta sociālās darbinieces darba kabinets ir šai pašā ēkā. Savas rūpes un priekus Ventas Balsij atklāja sirmgalve Irma un Juris, invalīds un alkoholiķis.

Ļausies darba un lūgšanu terapijai

«Es esmu alkoholiķis,» bez mulsuma atzīst Juris Zihmanis, kas no Ances sociālās mājas drīzumā cer pārcelties uz Bruknas muižu, rehabilitācijas centru alkoholiķiem un cietējiem no citām atkarībām.

5.lpp. Brīvostas ziņas.

6.lpp. Sports. Pēc gada atkal Baltijas pusfinālā

BK Ventspils basketbolisti, kas atbildes spēlē savā laukumā nervus kutinošā mača galotnē spēja izcīnīt nepieciešamo uzvaru ar vismaz četru punktu pārsvaru pār Šauļu komandu, iekļuvuši Baltijas Basketbola līgas (BBL) pusfinālā.

Pirmo reizi čempiona godā – Arbo

Ventspils 11. kērlinga čempionāts noslēdzies ar Arbo spēlētāju uzvaru, jo viņi finālā, cīnoties ar trīskārtējām šī turnīra uzvarētājām Pērlēm, spēja atspēlēt pat četru akmeņu deficītu un beigās guva uzvaru ar 13:9.

Silovs – finālposma otrajā desmitniekā

Hērenvēnā (Nīderlande) norisinājās Pasaules kausa finālposma sacensības ātrslidošanā. 1000 un 1500 metru slidojumos spēcīgākajā A grupā startēja arī Haralds Silovs, mūsu labākais šī sporta veida pārstāvis, un spēja izcīnīt 14. vietu īsākajā distancē.

7.lpp. Darbs un nauda. Laimā var apģērbties gan bērni, gan pieaugušie

Pagājušās nedēļas nogalē Ventspilī atvēra divus jaunus veikalus, kas varētu liecināt, ka palielinās ventspilnieku komercaktivitāte. Bijusī modele Madara Lebedoka atgriezusies dzimtajā pilsētā, kur ar ģimenes atbalstu atvērusi apģērbu veikalu.

Salons ar šarmu un ziedu smaržu

Veikala Ziedu Rota kārtējā gadadiena vienmēr būs svētki ne tikai tās īpašniecei un kolektīvam, bet arī daudziem ventspilniekiem. Jauno veikalu Lielajā Dzirnavu ielā 24 atvēra pagājušajā piektdienā – tieši sieviešu dienā 8. martā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: