Ventspils Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā (Mājā) martā strādā rakstnieki, dzejnieki un tulkotāji no Latvijas, Francijas, Vācijas, Slovēnijas un Baltkrievijas.

Martā Mājā no Latvijas ir pieci dzejnieki - Ventspils domes izcilības stipendijas laureāts, dzejnieks Jānis Vādons, dzejniece Liāna Langa, dzejniece Anna Auziņa, dzejniece, Latvijas Literatūras gada balvas 2011 ieguvēja Ruta Štelmahere un dzejniece Andra Manfelde. No Latvijas prozaiķēm martā dzīvo Gundega Repše, lai strādātu pie romāna „Jauki ļaudis”.

 

Pirmo reizi Mājā ir baltkrievu rakstnieks Pavels Antipovs (Pavel Antipov), kas raksta pirmo romānu, vācu rakstniece Heike Finka (Heike Fink), kas arī raksta romānu. No Francijas pirmo reizi ir rakstnieks Stefans Šomē (Stephane Chaumet), kas raksta īsos stāstus, kuru darbība notiek Latvijā. Ar rakstnieku Stefanu Šomē varēs tikties Francijas institūtā 19. martā plkst. 18.00 Rīgā.

 

Sadarbībā ar slovēņu izdevniecību „Goga Publishing House” Rakstnieku mājā viesojas pazīstama slovēņu rakstniece, dzejniece un aktrise Maja Gal Štromare (Maja Gal Štromar), kas ir ieguvusi arī STANE SEVER balvu kā labākā gada aktrise. Martā rīkosim lasījumu ar Majas Gal Štromares dalību, par ko informēsim atsevišķi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: