Sestdien, 16. martā, plkst. 12 ziemas prieku cienītāji tiek aicināti uz pavasara sagaidīšanas un sezonas noslēguma izklaidējošu pasākumu slēpošanas kalnā „Ieelpo pavasari”. Šīs svinības tradicionāli tiks atzīmētas ar vairākām aktivitātēm uz kalna.

Pasākums sāksies ar nobraucienu karnevāla tērpos pa slaloma trasi. Nobraucienā gan ar slēpēm, gan snovborda dēļiem varēs piedalīties visu vecumu dalībnieki, kuri būs tērpušies karnevāla tērpos. Pacēlājs un inventārs reģistrētiem pasākuma dalībniekiem būs bez maksas. Slaloma karnevāla nobraucienā apbalvošana notiks sekojošās nominācijās: krāsainākais dalībnieks, labākā komanda, vecākais, jaunākais un jestrākais dalībnieks. Dāvanās būs kalna pacēlāja kartes nākamai sezonai.

 

Pavasara sagaidīšanas pasākumu turpinās jauna sacensību disciplīna – skrējiens kalnā zeķēs. Skrējiens notiks no kalna pakājes pa kalnu uz augšu. Šīs sacensības būs paredzētas dalībniekiem vecumā no 18 gadiem un jāstartē tiem būs bez apaviem. Dalībnieki, kuri distanci veiks visātrāk un pirmie tiks līdz finišā novietotām balvām, kļūs par sacensību uzvarētājiem. Šai disciplīnai balvas sagādājis „Captain Morgan”.

 

Kulminācija pavasara ieelpošanai būs pašizgatavoto braucamrīku nobraucieni cauri ūdens baseinam. Braucamrīku disciplīnā savu tehnisko darinājumu demonstrēs arī kalna patrons Aivars Lembergs, kurš startēs nobraucienā cauri ūdens baseinam. Skatītājiem atliek vien turēt pa rokai savas foto un video kameras.

 

Šīs disciplīnas uzvarētāji tiks apbalvoti sekojošās nominācijās: lielākā šļakata, iespaidīgākais kritiens, interesantākais braucamrīks, jaunākais braucējs, aktīvākā ģimene un kailākais braucējs. Balvās tie saņems slēpošanas kalna „Lemberga hūte” pacēlāja kartes nākamā gada sezonai.

 

Mazākie pasākuma apmeklētāji varēs piedalīties ragaviņu nobraucienos, rotaļās un tiks cienāti ar saldumiem.

 

Ventspilnieki aicināti iesaistīties ziemas atvadu pasākumā un gatavot savus tērpus un braucamrīkus, lai piedalītos kalna sezonas noslēgšanā. Pieteikšanās nobraucieniem no kalna sāksies jau plkst. 11. Arī skrējējiem pēc ruma jāpadomā par īpaši siltām un neslīdošām zeķēm.

 

Pasākuma laikā apmeklētājiem trases nebūs pieejamas, bet dalība, kā arī ieeja pasākumā ir bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: