Otrdien BBL Top16 turnīra otro apli uzsāks BK "Ventspils" basketbolisti, kas savā laukumā uzņems "Parnu" komandu. Ventspilnieku rēķinā trīs mačos ir divas uzvaras, bet Igaunijas klubs līdz šim piedzīvojis vien zaudējumus.

Abu komandu pirmajā mačā Pērnavā ventspilnieki uzvarēja trīs no četrām ceturtdaļām un, lai arī neizvadīja to rezultatīvāko maču, svinēja itin drošu uzvaru 70:58. Ar "double-double" izcēlās Folarins Kempbels, kurš 19 punktiem pievienoja 11 atlēkušās bumbas, bet mājiniekiem iespaidīgu maču aizvadīja lietuviešu aizsargs Augusts Pečukevičs. Viņš 37 minūšu laikā guva 24 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un atdeva sešas rezultatīvas piespēles, taču arī savāca lielāko daļu komandas kļūdu – astoņas no 15.

Pērnavas komanda Baltijas līgā nav uzvarējusi kopš 30. novembra, kad ar 94:91 izdevās pieveikt BK "Valmiera", toties nacionālajā čempionātā aizvadītajā nedēļas nogalē tai izdevās tikt pie svarīgas panākuma. "Parnu" viesos ar 96:90 pieveica latviešu Māra Ļaksas un Jura Umbraško pārstāvēto "Tarvas" vienību, turklāt atkal galvenajā lomā bija Pečukevičs – šoreiz 31 punkts un 9 piespēles. 19 punkti un 14 bumbas pie groziem Rainan Rādikam, bet tik pat punktu un sešas atlēkušās bumbas Osvaldam Matuļonim.

Ventspilnieki pagājušajā nedēļā tika pie divām pārliecinošām uzvarām, vispirms savā laukumā neatstājot nekādas cerības rumāņu "Gaz Metan Medias" FIBA Izaicinājuma kausā (96:64), bet pēc tam viesos "Aldaris" LBL mačā ar 107:67 sagraujot "Liepāju/Triobet". BBL spēlēs Ventspilī ar igauņiem otrdien un Lietuvas "Lietkabelis" piektdien Roberta Štelmahera padotie jau var nodrošināt vietu līgas astoņu spēcīgāko komandu skaitā, atliekot uz pēdējo maču ar "Barons kvartāls" (21.februārī Rīgā) cīņu par uzvaru E grupā. Savukārt Pērnavas komandai šī būs viena no pēdējām iespējām aizķerties aiz lēnām aizbraucošā izslēgšanas maču vilciena.

Mača sākums pulksten 19

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: