Uzsākti darbi, lai sagatavotu Inženieru ielu vērienīgai rekonstrukcijai, posmā no Vasarnīcu ielas līdz Dzeņu ielai, kas notiks šajā vasarā.

Paredzēts, ka Inženieru ielas rekonstrukcija sāksies jūnijā, no Dzeņu ielas līdz Vasarnīcu ielai, izbūvējot jaunu ietvi un veloceliņu, kas perspektīvā virzīsies tālāk līdz Saules ielas veloceliņam. Pēc rekonstrukcijas Inženieru ielas brauktuve būs ar bruģakmens segumu. Tiks nodrošināts jauns ielas apgaismojums, kā arī jauns ūdensvada un kanalizācijas tīkls.

 

Pirmie darbi tika veikti, nozāģējot bojātās un nepareizi sastādītas liepas pretim traumpunktam. Koki bija sastādīti vēl padomju laikos, vidēji divu metru attālumā cits no cita, kas traucēja kokiem augt.

 

Par koku stādīšanu savu viedokli izsaka AS „Latvijas valsts meži” Popes kokaudzētavas vadītāja Lidija Ķemlere: „Starp liepām, atkarībā no šķirnes, nepieciešami vismaz 3,5 līdz 5 metri no koka stumbra, lai to vainagi varētu pilnvērtīgi augt un izplesties.” Ventspilī šie attālumi tiek ievēroti un lielie koki tiek stādīti aptuveni desmit metru attālumā viens no otra.

 

Minētajā vietā, katrai liepai vainaga augšanas vieta bija tikai ap metru diametrā, tāpēc tās sāka trunēt, tādā veidā apdraudot garāmgājējus un braucējus. Lai pasargātu pilsētniekus no nepatīkamiem negadījumiem, kokus nozāģēja jau tagad, nesagaidot pavasari un lapu izplaukšanu.

 

Inženieru ielas rekonstrukcija ir viens no darbiem, ko plānots paveikt šogad, no jūnija līdz septembrim, un kuru mērķis ir tuvākajos gados izveidot vēl vienu veloceliņu ķēdi, pa kuriem iespējams ar velosipēdu aizbraukt līdz pat jūrai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: