Jau no februāra bērniem un jauniešiem būs iespēja trenēties spēlēt dambreti pieredzējuša trenera vadībā. Pirmā nodarbība notiks 1. februārī plkst. 17 Jaunrades namā.

Treniņi notiks meistarkandidāta Andra Sameša vadībā, un plānots, ka nodarbības būs divās grupās. Vienai grupai nodarbības notiks Jaunrades namā, bet otrai - 4. vidusskolā. Katrai grupai nodarbības notiks divas reizes nedēļā. Uz pirmo nodarbību aicinām ierasties jauniešus vecumā līdz 25 gadiem, turklāt nav būtiski, vai jaunietim ir iepriekšēja pieredze šajā sporta veidā.

 

Treniņi būs profesionāli, jo to laikā ne tikai spēlēs dambreti, bet arī tiks mācīti taktikas un stratēģijas pamati, kā arī dažādas kombinācijas, kuras var izmantot spēles gaitā. Nākotnē tiek plānots arī piedalīties dažādos vietēja, reģionāla vai valsts mēroga turnīros, kā arī rīkot pašiem savas sacensības.

 

„Spēlējot dambreti, gūsti gandarījumu no kombinacionālās un pozicionālās spēles noslēpumiem. Attīsti matemātiskās spējas, telpisko domāšanu, atmiņu un stingru cīnītāja raksturu, kā arī spēju orientēties visdažādākajās spēles un dzīves situācijās. Parasti jaunieši, kas spēlē dambreti, gūst augstus sasniegumus arī matemātikā, ķīmijā un fizikā, jo viņiem papildus tiek stimulēta loģiskā domāšana. Šī ir lieliska iespēja sevi pilnveidot, pie tam par velti,” skaidro Sametis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: