FIBA Izaicinājuma kausa otro posmu ar zaudējumu sākuši BK Ventspils basketbolisti, kas izbraukuma mačā ar Somijas Kataja pieļāva 21 kļūdu, pilnībā izgāza otro puslaiku un piedzīvoja neveiksmi 78:80. 

Mačs iesākās rezultatīvi, un trešajā minūtē pēc Folarina Kempbela tālmetiena BK Ventspils izvirzījās vadībā 9:4. Diemžēl tad sekoja vairākas kļūdas, uzbrukumā veiksmīgi spēlēja mājinieku leģions, un ceturtdaļas vidū rezultāts bija neizšķirts 11:11. Kādu laiku vadība mainījās katru uzbrukumu, bet ceturtdaļas beigas tomēr piederēja ventspilniekiem. Sevišķi veiksmīgas tās bija Dāvim Lejasmeieram, gūstot septiņus punktus un palīdzot komandai izvirzīties vadībā 27:16.

Pēdējās sekundēs Kempbels gan pamanījās uzdāvināt bumbu mājiniekiem, kas divus punktus atguva. Arī otrās desmitminūtes sākums veiksmīgāks padevās Kataja spēlētājiem, bet tad viesi sāka attālināties. Nedaudz mazāk par piecām minūtēm līdz puslaika beigām Kepmbels ar soda metienu panāca jau 40:23, taču tas vēl nebija mājinieku beigu sākums.

50 sekundes vēlāk Roberts Štelmahers jau sauca uz apspriedi savējos, taču tā ievērojami spēli neizlaboja. Neapturams bija pieredzējušais soms Petri Virtanens, kurš bija precīzs no dažādām pozīcijām, realizējot arī tiešām sarežģītus metienus. Pēdējā minūtē komandas šķīra vien pieci punkti, bet atkal izcēlās Kempbels. BK Ventspils pēdējā uzbrukumā ventspilnieku leģionārs uz tālmetienu līnijas pārsteidza mājinieku līderi Džonto Flaueru, kurš pārkāpa noteikumus, sarūpējot viesiem trīs soda metienus. Folarins realizēja visus – 48:40 pēc 20 spēles minūtēm.

Otro puslaiku ar pieciem punktiem pēc kārtas sāka mājinieki, bet viesi atbildēja ar Sanda Valtera tālmetienu, taču atmodināt komandu lieliem darbiem tas neļāva. Ventspilnieki joprojām nebija pietiekoši agresīvi aizsardzībā, pārāk nepacietīgi uzbrukumā, kas Kataja komandai ļāva turēties līdzi. Ceturtdaļas beigās somi pat pārņēma vadību, bet punktu šai desmitminūtei ar diviem precīziem soda metieniem pielika Mārtiņš Meiers – 62:64.

Tā īsti atmosties ventspilniekiem nesanāca arī pēdējā desmitminūtē – joprojām neizdevās atrast vajadzīgo agresivitāti aizsardzībā, turklāt nu jau traucēt sāka arī piezīmju nasta, bet uzbrukumā ļoti pietrūka pacietības. Ceturtdaļas vidū mājinieki bija vadībā 72:68, tomēr veiksme beidzot uzsmaidīja viesiem – Kempbels realizēja tālmetienu un pēc tam arī soda metienu par sāncenša pārkāpumu.

Kataja uzbrukums šajā brīdī iestrēga, taču neko labāku nerādīja arī viesi. Nepārdomāti caurgājieni no Valtera un Kempbela beidzās ar samocītiem metieniem vai kļūdu, tāpēc attālināties nesanāca. Vēl vairāk – pēdējā minūtē atkal bija -4. Arī šoreiz izdevās panākt neizšķirtu (Meiers ar diviem soda metieniem, Valters no groza apakšas), 24 sekundes līdz spēles beigām 1 punkta pārsvars bija mājiniekiem, bet bumba BK Ventspils.

Cerības uz laimīgu izglābšanos noraka Donalds Simss, rupji kļūdoties ar piespēli un faktiski uzdāvinot bumbu Džonelam Smitam. Amerikānis iemeta vienu soda metienu, taču Kempbela metiens pēdējās sekundēs nebija precīzs. BK Ventspils piedzīvoja zaudējumu 78:80, kas komandai bija pirmā neveiksme FIBA Izaicinājuma kausā un otrā pēc kārtas šajā sezonā.

Pēc nedēļas Ventspilī viesosies grupas favorīti, turku Pinar Karsiyaka.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: