Lai gan meži aizņem apmēram 20% no kopējās Ventspils pilsētas teritorijas, dažkārt meža dzīvnieki dodas pastaigāties pa pilsētas ielām, un šāds gadījums piedzīvots arī šonedēļ.

Stirna no pilsētas mežiem bija aizklīdusi līdz Saules ielai 135, kur atrodas noliktavas un garāžas. Tā bija miermīlīga un neapdraudēja garāmgājējus. Dzīvnieks pat ļāvās sevi paglaudīt, taču bija problemātiski stirnu nogādāt atpakaļ mežā, tāpēc tika lūgta palīdzība ekspertam no Ventspils Briežu dārza – Ādamam Grīnbergam. Liekot lietā savu lielo pieredzi, Briežu dārza pārvaldnieks tiešām palīdzēja dzīvnieku aizvadīt līdz mežmalai.

 

„Galvenais, nerīkoties pārdroši un novērtēt dzīvnieku. Ja tas ir liels, piemēram, alnis, meža cūka vai buks, labāk uzreiz ziņot mežsargiem. Savukārt, ja tas ir mazs dzīvnieciņš, jāapzinās, ka dzīvnieks, visticamāk, būs pārbijies. Nav vēlams uz dzīvnieku bļaut, jo tad tas nobīsies vēl vairāk. Nevajadzētu arī mēģināt dzīvnieku noķert un sagūstīt, labāk censties miermīlīgi panākt, lai tas pats dotos uz meža pusi un nemaldītos dziļāk pilsētā,” Grīnbergs iesaka, kā rīkoties, ja pilsētā iemaldās meža zvēri.

 

Eksperts vēlas arī atgādināt, ka dzīvnieki neuzvedas kā cilvēki, tāpēc labāk pašiem nemēģināt pieradināt kādu meža zvēru, jo riesta laikā viņš pieradinātāju var sākt uzskatīt par sāncensi, tāpēc var notikt nelaime. Ventspils ir pilsēta, kura vienmēr bijusi tuvu pie dabas, tāpēc cilvēkiem ir jāturpina sadzīvot ar četrkājainajiem draugiem, kuri pa laikam var iemaldīties pilsētā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: