Latvijas Basketbola līgas 2 divīzijas čempionātā pie astotā panākuma 11 mačos tikuši "Ventspils Augstskolas" basketbolisti, kas savā laukumā ar 81:74 apspēlēja "BJBS Rīga/DNS" komandu.

Komandas mača sākumā apmainījās neprecīziem uzbrukumiem, bet tad piecus punktus pēc kārtas guva viesi. Tālāk mājinieki viņus gan nelaida, pamazām izlīdzinot rezultātu un arī tiekot priekšā. Kad spēlēt pirmajā ceturtdaļā biji atlicis mazāk par piecām minūtēm, "VeA" bija vadībā vien 8:7, bet atlikušajā laikā abu vienību uzbrukums piepeši "pavērās". Pirmo ceturtdaļu ar 26:23 uzvarēja "BJBS Rīga/DNS".

Otrajā ceturtdaļā komandas turpināja uguņot, samērā daudz un precīzi uzbrūkot no tālās distances. Vadībā bija te viena, te otra komanda, bet kopumā līderu maiņa pirmo 20 minūšu laikā notika 15 (!) reizes. Galu galā, ļoti rezultatīvo puslaiku savā labā tomēr noslēdza mājinieki – 50:45.

Pēc pārtraukuma ar tādu pašu rezultativitāti komandas vairs neizcēlās, un arī vadība vairs nemainījās ne reizi. "VeA" spēlētājiem gan neizdevās atrauties drošā attālumā, taču arī priekšā sāncenšus viņi nelaida. Ceturtās ceturtdaļas sākumā "BJBS Rīga/DNS" panāca neizšķiru 64:64, bet mājinieki atbildēja ar deviņiem punktiem pēc kārtas. Rīdziniekiem izdevās tikt viena metiena attālumā, taču Elvis Čoders ar tālmetienu pusotru minūti līdz mača beigām faktiski pielika punktu viņu cerībām uz pozitīvu iznākumu – 78:72.

Viesi vēl centās kaut ko glābt, taču pašu kļūdas neļāva parūpēties par intrigu. "VeA" svinēja astoto uzvaru 11 mačos (81:74), sagādājot rīdziniekiem astoto neveiksmi. Uzvarētājiem pa 22 punktiem guva Jānis Staķavs un Edgars Štelmahers, bet ļoti produktīvu spēli aizvadīja Čoders – 7 punkti, 11 atlēkušās bumbas, 5 piespēles, 4 pārtvertās piespēles un 8 izprovocētie pārkāpumi. Viesiem 25 punkti, 7 atlēkušās bumbas un 6 piespēles Aleksim Putniņam, bet iespaidīgs "double-double" padevās Rihardam Adiņam – 20 punkti un 16 atlēkušās bumbas.

Jau svētdien pulksten 14 "VeA" savā laukumā uznems Līvānu komandu, bet pulksten 17 BK "Ventspils" otro reizi tiksies ar Kazahstānas "BArsy". 

VeA - BJBS Rīga/DNS 81:74 (23:26, 27:19, 14:17, 17:12)
VeA: Staķavs 22 (6ab), Štelmahers 22, Pinete 13, Lomažs 9, Čoders 7 (11ab, 5rp), Gromovs 6 (12ab), Leimanis 2, Blumbergs

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: