Otrdien pēdējo maču FIBA Izaicinājuma kausa regulārajā sezonā aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, kas savā laukumā uzņems Zviedrijas "Kings". Spēle būs īpaša, jo visa tajā iegūta nauda tiks ziedota četrus gadus vecajai Ladai.

Ventspilnieki jau divas kārtas līdz regulārās sezonas noslēgumam nodrošināja ne tikai vietu nākamajā posmā, bet arī pirmo vietu grupā, tāpēc no sportiskā viedokļa spēlē ar "Kings" neko neizšķir. Citādāk ir ar zviedriem, kuri vēl turpina cīņu par otro vietu grupā, tiesa tās liktenis ir arī "Pyrinto" un "Dolphins" rokās. Ja pēdējā kārtā pie uzvarām tiek somi un ventspilnieki, trim komandām būs divas uzvaras, kas nozīmē, ka būs jāķeras pie gūto un zaudēto grozu rēķināšanas.

BK "Ventspils" basketbolisti, neskatoties uz to, ka šajā turnīra posmā viss jau ir izdarīts, atzīst, ka situācija turnīra tabulā nebūs tā, kas ietekmēs komanda spēli. Galu galā, savu līdzjutēju priekšā pēdējā laikā nav sanācis spēlēt nemaz tik bieži, tāpēc gribas rādīt skaistu un produktīvu basketbolu. Mačā ar "Pyrinto" šie solījumi tiešām nostrādāja, kas ļauj cerēt, ka citādāk nebūs arī otrdienas spēlē. Galu galā, kādēļ bojāt labo noskaņojumu, pārtraucot uzvaru sēriju, ja var to nedarīt?

Pirmajā abu komandu tikšanās reizē Zviedrijā, "Kings" basketbolisti labi nodemonstrēja, ka prot sāncenšus sodīt par nenoskaņošanos. BK "Ventspils" vajadzēja trīs ceturtdaļas, lai iešūpotos un saņemtos kārtīgai cīņai, tomēr no intriģējošām mača beigām tas nepaglāba. Pēdējās sekundēs ventspilniekiem bija divu punktu pārsvars, bet mājinieki paguva izdarīt trīs metienus (divi Agnim Čavaram), taču tie nebija precīzi. Domājams, vēl nopietnāki pierādījumi tam, ka ar "Kings" jānoskaņojas nopietnai spēlei, nav vajadzīgi.

"Kings" spēlētāji Ventspilī ieradīsies ne vien noskaņoti pacīnīties par otro uzvaru FIBA Izaicinājuma kausā un cerībām uz otro posmu, bet arī sportiski nikni, jo pēdējā Zviedrijas čempionāta spēlē piedzīvots zaudējums. "Karaļi" viesos ar 75:81 piekāpās Upsalas komanda, turklāt tas bija jau trešais zaudējums pēdējos četros mačos. Turnīra tabulā komanda ar astoņiem panākumiem 13 mačos ieņem piekto vietu, bet no pirmās to šķir sešas uzvaras. Savukārt ventspilnieki Aldaris LBL mačā viesos tikās ar LU komandu. BK "Ventspils" sastāvā šajā spēlē bija vairāki Ventspils Augstskolas basketbolisti, kas netraucēja svinēt uzvaru 88:70. 

11.decembra FIBA Izaicinājuma kausa spēle pret "Kings" būs labdarības spēle, un ieeja uz šo spēli būs par ziedojumiem. Visi iegūtie līdzekļi tiks ziedoti Ladas veselībai. Četrus gadus vecajai meitenītei uzstādīta diagnoze – bērnu cerebrālā trieka, spastiskā tetraparēze. Meitenīte nestaigā, nesēž. Lai Lada varētu regulāri būt svaigā gaisā, ir nepieciešami speciālie rati „Stingray”. Tie ir daudzfunkcionāli ratiņi, kurus var regulēt – gan auguma garumu, gan slīpumu, ir pielāgota balsta sistēma. Rati ir aprīkoti, lai bērns ar īpašām vajadzībām justos droši un ērti. Ņemot vērā Ladas veselības stāvokli, šādi rati meitenītei būtu ļoti nepieciešami.

Lai Ladai nodrošinātu rehabilitācijas kursu un speciālo ratu iegādi, kopā nepieciešami 3467 lati.

Mača sākums tradicionāli pulksten 19

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: