Piektdien un svētdien BK Ventspils basketbolisti savā laukumā aizvadīs pēdējās divas BBL regulārās sezonas spēles, uzņemot tiešām tālus viesus - Kazahstānas klubu Barsy.

Kazahstānā basketbols pēdējos gados kļūst arvien populārāks un to spēlē arvien labākā līmenī. To apliecina valsts čempionu "Astana" spēlēšana VTB līgā un komandas komplektācija. Lai gan apstākļu un finansējuma ziņā citām vienībām tik līdzi galvaspilsētas klubam vēl neizdodas, arī tās cenšas progresēt. "Barsy" komandai viens no veidiem, kā spēlēt labāku basketbolu, ir pieredzes krāšana BBL.

Starp citu, šī komanda ir pazīstama ar Latvijas basketbolu ne tikai BBL dēļ, un ne tikai tāpēc, ka tā pie mums trenējas un aizvada pārbaudes spēles. Pagājušajā sezonā "Barsy" rindās spēlēja ventspilnieks Māris Ļaksa, bet vēl pirms tam arī Edgars Čunda un Reinis Strupovičs. Rezumējums no ventspilnieka – pieredze interesanta, attieksme pret spēlētājiem laba, bet pavadīt vairāk par sezonu tur negribas.

"Barsy" līdz šim spēlēja BBL Izaicinājuma kausā, līdz medaļu cīņām ne reizi gan netiekot. Šosezon komanda tikusi pie četriem panākumiem septiņās spēlēs, pa divām reizēm uzvarot igauņu "TTU" un "Rapla" (kazahi visas spēles aizvada izbraukumā). Savukārt ventspilnieki uzvarējuši visās astoņās spēlēs, nodrošinot pirmo vietu grupā, kamēr Kazahstānas komanda arī var būt droša par spēlēšanu Top16 turnīrā.

Tomēr "Barsy" BBL spēlē ne tikai uzvaru un punktu, bet arī pieredzes dēļ, tāpēc droši var apgalvot, ka vienaldzīga bumbošana pilnīgi noteikti nav gaidāma. Vēl pie tam, ja komanda uz mačiem mērojusi tik ievērojamu ceļu.

No iepriekšējās sezonas sastāva komandā palikušie vien divi basketbolisti, toties krietni pieaudzis leģionāru skaits. "Barsy" rindās spēlē trīs amerikāņu aizsargi, lietuvietis Edgars Žeļonis, kurš Ventspilī viesojies "Rudupis" sastāva, divi Krievijas basketbolisti, pieci ukraiņi (šīs valsts pārstāvji bija cieņā arī pirms tam) un 212 centimetrus slaids uzbeks. Tā kā pārāk lielas eksotikas sastāvā nav.

Arī komandas galvenie vilcēji ir leģionāri. Ukraiņu centrs (208cm) Vadims Matjukēvičs vidēji mačā BBL līdz šim guvis 16,4 punktus un izcīnījis 9,6 atlēkušās bumbas. Savukārt amerikānis Frederiks Zambalists 15,7 punktiem pievienojis 3,3 rezultatīvās piespēles. Labāko punktu guvēju galvgalī ir ari Žeļonis (11,7 punkti, 7,4 atlēkušās bumbas) un ukrainis Dmitrijs Djatlovskis (9,6), kurš ir viens no iepriekšējā sastāva vīriem. Labākais no vietējiem ir uzbrucējs Mihails Jevstigņejevs, kurš ik maču gūst astoņus punktus, izcīna 5,4 atlēkušās bumbas un atdod 1,3 rezultatīvās piespēles. 

Interesanti, ka ventspilnieki un kazahi līdz šim izcēlušies ar visai līdzīgu rezultativitāti, vidēji mačā sametot gandrīz 80 punktus. Toties aizsardzībā krietni spēcīgāk darbojušies BK "Ventspils" basketbolisti, sāncenšiem ļaujot iemest vien 59,1 punktu, kamēr "Barsy" basketbolisti ielaiž 76,9. Lai arī ko teiktu statistika, nav nekādu iemeslu uzskatīt, ka nedēļas nogalē Olimpiskā centra "Ventspils" Basketbola hallē redzēsim ko līdzīgu leģendārā "Borata" turpinājumam.

Kazahstānas klubs uz Baltiju dodas progresēt, gūt pieredzi un parādīt visiem, ka arī šīs zemes komandas basketbola laukumā kaut ko var. Lai turpinātu panākumu sēriju, ventspilniekiem būs vien jānoskaņojas ļoti nopietni, un jācer, ka to izdarīt palīdzēs arī līdzjutēji. Galu galā, nemaz tik bieži tik tāli viesi uz Ventspili nebrauc.

Piektdien spēle sāksies pulksten 19, bet svētdien – pulksten 17 (pirms tam kārtējo LBL2 maču aizvadīs "Ventspils Augstskolas" basketbolisti). 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: