Siltumapgādes uzņēmuma "Ventspils siltums" jaunos, ar biomasu kurināmos apkures katlus varēs iedarbināt nākamā gada februārī, bet līdz tam tiks veikti nepieciešamie katlu ieregulēšanas darbi.

Apskati foto!

Šodien Ventspils katlumājā vienam no diviem jaunajiem, ar biomasu kurināmajiem katliem atveda un uzstādīja galveno - ūdenssildāmo - daļu. Jau tuvākajā laikā tiks piegādāta arī otra katla ūdenssildāmā daļa. Abu katlu kurtuves daļas tika uzstādītas jau šī gada vasarā.

Katli ražoti Slovēnijā, rūpnīcā "KIV". Tie maksimāli spēj saražot katrs 10 megavatus (MW) siltumenerģijas. Iegūtais efekts no jaunā katla darbināšanas pilnībā būs jūtams pēc katlumājas Brīvības ielā 38 rekonstrukcijas darbu pabeigšanas 2013.gada februārī. Pateicoties tam, ka siltumenerģijas ražošanas process turpmāk nebūs atkarīgs no mazuta cenu krasajām svārstībām, tarifu būs iespējams uzturēt vienmērīgāku un pēc iespējas zemākā līmenī, norāda uzņēmumā.

Pašlaik "Ventspils siltums", kurinot ar šķeldu, saražo ap 16% siltumenerģijas, bet pēc abu katlumāju rekonstrukcijas ar šķeldu tiks saražots ap 80% no kopējā siltumenerģijas daudzuma. Veicot rekonstrukciju, samazināsies katlumājas ietekme uz gaisa kvalitāti, īpaši sēra dioksīda izmešu līmenis, kas ir ļoti svarīgi, jo tā atrodas dzīvojamo māju rajonā.

Paralēli katlu uzstādīšanai notiek arī šķeldas padeves noliktavas būvniecība. Pēc rekonstrukcijas ražošanu pilsētas katlumājā nodrošinās trīs biomasas katli - divi jauni un viens esošais.

Projekta kopējās plānotās izmaksas ir 12,5 miljoni latu bez pievienotās vērības nodokļa, tai skaitā Kohēzijas fonda finansējums ir seši miljoni latu jeb 50% no kopējām uz projektu attiecināmajām izmaksām.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: