BK "Ventspils" basketbolisti otrdien FIBA Izaicinājuma kausā savā laukumā uzņems Somijas čempionāta līdervienību "Pyrinto", kuru pirmajā mačā viesos izdevās apspēlēt ar 15 punktu pārsvaru un kura turpina cīņu par iekļūšanu 16 labāko komandu skaitā.

Pirmajā abu komandu mačā ventspilnieki trešajā ceturtdaļā ieguva 19 punktu pārsvaru (60:41), taču nākamie 20 punkti sabira visu grozā un vadībā jau bija "Pyrinto". Par laimi, šajā brīdī ventspilnieki beidzot attapās, piegriežot skrūves aizsardzībā un atrodot veidus, kā punktiem tikt pašiem - četri punkti Artūram Bērziņam, pieci punkti Mārtiņam Meieram. Vēl vienam prettriecienam "Pyrinto" spēku nebija un BK "Ventspils" svinēja uzvaru 89:74.

Pēc pirmā apļa somu rēķinā panākumu nebija, bet otro apli komanda sāka ar uzvaru savā laukumā pret "Kings", tā arī saglabājot izredzes uz iekļūšanu grupas divu labāko komandu skaitā. Tā kā par "Pyrinto" motivāciju, cīnīties no pirmās sekundes un par katru laukuma centimetru šaubīties nevajadzētu. Tiesa, somu izredzes uz iekļūšanu nākamajā posmā neizdzēsīs arī zaudējums Ventspilī, taču tad jācer, ka pie uzvarām vairs netiks "Dolphins" (arī pašiem šī komanda jāuzvar), bet "Kings" neizcīnīs vairāk par vienu uzvaru.

Savukārt BK "Ventspils" basketbolisti nodrošinājuši ne tikai vietu Last16, bet arī uzvaru apakšgrupā. Šajā turnīra posmā ventspilnieki visu jau it kā ir paveikuši, taču savu līdzjutēju priekšā komanda negrasās laist muļķi, bet gan darīt visu, lai uzvaru sērija turpinās. Nav šaubu, ka Ziemassvētki un gadu mija jāsagaida labā noskaņojumā!

Savu līdzjutēju priekšā pēc gandrīz mēnesi ilgas pauzes BK "Ventspils" atgriezās ar panākumu BBL čempionāta mačā, savā laukumā ar 76:57 apspēlējot igauņu "Rapla". Šajā spēlē atpūta bija dota Jānim Timma un pietaupīts arī Mārtiņš Laksa, turklāt liels spēles laiks tika basketbolistiem, kas citos mačos pie teikšanas tiek retāk.

Arī somiem uz šo maču vajadzētu ierasties labā garastāvoklī, jo bez panākuma FIBA Izaicinājuma kausā nākamajā nedēļā komanda tika arī pie uzvaras nacionālajā čempionātā. "Pyrinto" savā laukumā ar 92:66 sagrāva "Namika Lahti" - komandu, ar kuru pirmās divas oficiālās Eirokausu spēles savulaik aizvadīja BK "Ventspils". Somijas čempionātā Tamperes vienība šobrīd ieņem pirmo vietu ar 14 spēlēs izcīnītam 11 uzvarām. 

Pirmajā mačā ar ventspilniekiem Somijas kluba līderis uzbrukumā bija amerikānis Kenets Lovs (31 punkts), taču kopumā turnīrā galvenie vilcēji ir citi amerikāņi Lamonte Ulmers un Deimons Viljams. Abiem tiešām ļoti iespaidīga statistika – Ulmeram vidēji 20,5 punkti, 7,3 atlēkušās bumbas un 1,8 pārķertās piespēles, bet Viljams 16 punktiem ik maču pievieno vidēji 11,3 atlēkušās bumbas un 5,5 piespēles. Ventspilniekiem gan spēles laiks, gan citi statistikas rādītāji starp spēlētājiem sadalījušies krietni līdzvērtīgāk. Vairāk par 20 minūtēm vidēji mačā laukumā bijuši seši basketbolisti, bet padsmit minūtes ir vēl diviem, savukārt četri spēlētāji guvuši desmit un vairāk punktus.

BK "Ventspils" FIBA Izaicinājuma kausa regulāro sezonu noslēgs ar maču savā laukumā pret "Kings", bet somi savu līdzjutēju priekšā spēlēs pret "Dolphins".

Spēle Ventspilī sāksies pulksten 19.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: